Botrány

Vizsgálják Ashley Cole lövöldözését

A News of The World vasárnapi sztorija szerint Ashley Cole, a Chelsea balhátvédje a múlt héten egy légpuskával véletlenül meglőtt egy munkatársat a klub edzőközpontjában. A hírt hétfőn a klub és a rendőrség is megerősítette. A Chelsea kivizsgálja az esetet, a rendőrség is, de Carlo Ancelotti menedzser nem hibáztatja a játékost.

Ashley Cole

Az angol bulvársajtó szerint Cole nem hagyta a kocsijában a légpuskát, hanem magával vitte a klubházba. Az edzés előtt társaival viccelődött, váratlanul elővette a légpuskát, majd Cowanra fogta, s elsütötte, mivel azt hitte, nincs töltve a fegyver. A fiatal egyetemista sérülése nem súlyos, otthonában gyógyul.

A botrányt titkolni akarta a klub, de a surrey-i rendőrség közleményben megerősítette.

„A fegyver az edzőközpontban volt, de senki sem tudott róla. Mindannyian követünk el hibákat. Cole bocsánatot kért, és azt mondta, baleset volt" - nyilatkozta Carlo Ancelotti, a csapat vezetőedzője hétfői sajtótájékoztatóján. A Kékek trénere ugyanakkor elismerte, a klub vizsgálatot indított az ügyben.

Ancelotti a maga részéről már megbocsátott Cole-nak, a kezdőcsapatba jelölte a védőt a kedd esti, Manchester United elleni szuperrangadóra.

Az Independent már arról cikkezett, hogy Cole ámokfutása Ancelotti állásába is kerülhet, hiszen az eset felveti azt a kérdést, hogy milyen fegyelem van a Chelsea-nél,  ha ilyen előfordulhat. A hírek szerint a klubvezetőség a hétvégén ül össze, az olalsz tréner további sorsáról is dönthetnek.