EURO 2012

Háromról két mérkőzésre mérsékelték Rooney eltiltását

Sikerrel fellebbezett az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) az európai szövetségnél (UEFA) Wayne Rooney ügyében. Az angol válogatott csatár eltiltását háromról két mérkőzésre csökkentették a csütörtöki nyoni meghallgatás után, így Rooney a jövő évi Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén már pályára léphet.

Wayne Rooneyt állítja ki a játékvezető Miodrag Dzudovic (földön) ellen elkövetett szabálytalansága után az Anglia-Montenegró (2-2) mérkőzésen
Rooneyt a selejtezősorozat utolsó meccsén, Montenegró ellen állították ki, amikor egy teljesen ártalmatlan szituációban durva szabálytalanságot követett el. A játékost három meccsre meszelték el, ami azt jelentette, hogy a teljes csoportkört ki kellett volna hagynia a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán, ez pedig azt a kérdést is felvetette, hogy érdemes-e a keretbe nevezni.

Az FA természetesen fellebbezett, és sikerrel járt, a Fellebbviteli Bizottság döntése értelmében Rooney a Háromoroszlánosok harmadik, Ukrajna elleni fellépésén már tagja lehet a nemzeti csapatnak - amennyiben Fabio Capello szövetségi kapitány magával viszi őt a tornára.

A testület ugyanakkor figyelmeztette a futballistát, ha tavasszal bármilyen sorozatban kirívó durvaság miatt  piros lapot kap, akkor az eredeti büntetés lép érvénybe.

Rooney szabálytansága Miodrag Dzudovic ellen