NB I

A spanyol sztár első gólja miatt kapott ki az Újpest a Diósgyőrtől

  • MTI
Címkék:

Az Újpest egygólos vereséget szenvedett a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján.

Jó iramú tíz perc után hatalmasat esett a mérkőzés színvonala. Mindkét együttes játékosai rengeteg elemi hibát követtek el, a kapuk pedig szinte elvétve sem forogtak veszélyben. Jobbára az Újpest diktálta a tempót, de a befejezéseknél a lilák is rendre rontottak.

A szünet után ugrásszerűen feljavultak a csapatok. Lüktető és mozgalmas lett a játék, jóval eseménydúsabban teltek a percek. Mindkét együttes győzelemre tört, végül a hazaiak szerezték meg a győztes gólt egy tetszetős akció végén.

A januárban Diósgyőrbe érkező Fernandónak ez volt az első gólja a magyar bajnokságban, a légiós 276 első osztályú spanyol bajnoki lejátszása után most fontos gólt szerzett a magyar pontvadászatban is.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-0 (0-0)
Miskolc, 9000 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Fernando (76.)
sárga lap: Vági (25.), illetve Vasiljevic (43.), Lázár (68.)
DVTK: Rados - Vági, Gal, Nagy T., Gohér - Sekour - Gallardo (Arze, a szünetben), Fernando (Abdouraman, 85.), Luque (Dobos, 89.) - Tisza, Seydi
Újpest: Balajcza - Kiss Z., Litauszki, Mihajlovic, Fodor M. - Simon K. (Lázár, 65.), Proesmans (Eninful, 42.), Vasiljevic, Remili (Barczi, 81.) - Rajczi, Kabát