Karrier

Elhagyom a Milant és Olaszországot is - Alessandro Nesta

Az AC Milan 36 éves világbajnok belső védője bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja a klubját és hazáját, feltehetőleg az Egyesült Államok felé veszi az irányt.

Nesta tíz év után hagyja el Milánót

Mint ismert, Nestának a szezon végén lejár a szerződése a milánói piros-feketékkel, és korábban arról lehetett hallani, hogy a vezetőség nem kívánja meghosszabbítani a játékossal való közös munkát.

Habár olasz sajtóhírek olyan verziót is engedtek sejtetni, miszerint a 2006-os vb-n aranyéremet nyerő hátvéd Andrea Pirlo közbenjárásával a Juventushoz kerülhet, ezt a hírt maga Nesta cáfolta.

"Az olasz és az európai futball már túl gyors nekem" - mondta a játékos a bejelentés okán összehívott sajtótájékoztatón. "Ha nem érzem elég fontosnak magam, akkor lehet jobb, ha otthon maradok."

Nesta 2002-ben igazolt a Laziótól a Milanhoz, amellyel két Bajnokok Ligája-győzelem mellett két olasz bajnoki címet is szerzett. "Számos címet nyertem, de akármennyire is tisztelem a klubot és a csapattársaimat, úgy döntöttem, hogy egy másik csapatnál keresek új élményeket" -  kommentálta döntését a védő.

"Az első Bajnokok Ligája megnyerése volt a legszebb pillanata a Milannál töltött időmnek. Ugyanakkor csalódottan távozom a Milantól, mert reméltük, hogy sikerül megnyernünk idén is a Scudettót. Nem tudom, mit hoz a jövő a csapat számára, hiszen több játékos is távozhat a nyáron".

A Milan mellett természetesen a saját jövőjéről is kérdezték a jelenlévő sajtómunkások Alessandro Nestát, aki azonban nem tudott konkrétumokkal szolgálni. "Jelen pillanatban még nem tudom hol folytatom, egyelőre nem írtam alá sehova. Nem lenne rossz az MLS-ben játszani, de egyelőre nem kaptam ajánlatokat".