Férfi kézilabda

Az első felvonást a németek nyerték

  • MTI/63

A magyar férfi kézilabda-válogatott 36-33-ra kikapott a német csapattól Brémában a jövő vasárnap kezdődő Európa-bajnokság előtt álló együttesek felkészülési mérkőzésén.

A németek lendületesebbnek bizonyultak a mieinknél

Óriási iramban kezdődött az összecsapás, a magyarok remekül támadtak, a kapuban kezdő Fazekas pedig az őrületbe kergette a német támadókat. Ennek hatására 8-5-s vezetést sikerült kialakítani, amikor is a hazaiak időt kértek. Ezután feljavult a védekezésük, átvették a vezetést, majd egészen a szünetig egy-két góllal vezettek.

A folytatásban egyértelműen a németek akarata érvényesült. Fokozatosan húztak el, 26-19-es előnyüknél Mocsai Lajos szövetségi kapitány időt kért. Ezután a több csere hatására valamelyest változott a helyzet, ám a vendéglátók biztosan őrizték vezetésüket. A hajrában Ancsin, Lékai, Putics és Szöllősi – gyakorlatilag a cseresor - vezérletével sikerült még közelebb férkőzni, de a győzelemre nem volt esély. A két csapat vasárnap 16:15-kor Magdeburgban ismét találkozik.

 A magyarok jövő csütörtökön Szegeden Bahrein legjobbjai ellen játsszák utolsó felkészülési találkozójukat.

A szerbiai Eb-n a németek a svédekkel, a csehekkel és a macedónokkal, a már biztos olimpiai selejtezős magyarok pedig az oroszokkal, a franciákkal és a spanyolokkal vannak azonos csoportban.

Felkészülési mérkőzés
Bréma
Németország-Magyarország 36-33 (18-16)