EURO 2012

Játéka még nincs, győzelme már van Franciaországnak

A D-csoport második körében a házigazda ukránok 2-0-s vereséget szenvedtek a franciáktól, egy közel egyórás esőszünettel tarkított mérkőzésen.

Ilyen viszonyok fogadták a csapatokat a találkozó elején

Az özönvízszerű eső és a villámlás miatti, csaknem egyórás kényszerszünet után a felázott talajon nem sok lehetőség adódott a csapatok előtt, de hazai részről az első mérkőzésen duplázó Sevcsenko, míg a franciák oldaláról Debuchy és Mexés is megszerezhette volna a vezetést.

A fordulást követően az ukránok kezdtek veszélyesebben, ennek ellenére a franciák három percen belül két gólt is szereztek, ezzel gyakorlatilag eldöntötték az összecsapást, az ukránok erejéből pedig még a szépítésre sem futotta.

Ribéry futott becsülettel, de a továbbiakban neki is többet kell nyújtania
A franciák sikerükkel közel hatéves negatív sorozatot törtek meg, ugyanis nagy tornán legutóbb a 2006-os világbajnokság elődöntőjében a portugálok ellen győztek, utána elbukták a finálét, és azóta a 2008-as kontinensviadalon és a 2010-es vb-n is nyeretlenül búcsúztak. Laurent Blanc szövetségi kapitány irányításával továbbra is veretlen a gárda, amely immár 23 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

EURO 2012
Ukrajna - Franciaország 0-2
Doneck, Donbass Arena. Vezette: Kuipers (holland)
UKRAJNA: Pjatov - Huszev, Hacseridi, Mihalik, Szelin - Timoscsuk, Nazarenko (Milevszkij 63.) - Jarmolenko (Alijev 69.), Voronyin (Devics 46.), Konopljanka - Sevcsenko. Szövetségi kapitány: Oleh Blohin.
FRANCIAORSZÁG: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Clichy - Cabaye (M'Vila 68.), A. Diarra - Ménez (Martin 73.), Nasri, Ribéry - Benzema (Giroud 76.). Szövetségi kapitány: Laurent Blanc.
Gólszerző: Ménez (53.), Cabaye (57.)
Sárga lap: Szerlin (56.), Timoscsuk (87.), ill. Ménez (40.), Debuchy (79.), Mexes (81.)
Részletes tudósítás
Ukrajna - Franciaország

Vége a mérkőzésnek!

Három perc a hosszabbítás.

Unalmasan csordogál a találkozó...

82. perc: A csereként beálló Alijev végezhetett el szabadot 18-ről, de rosszul találta el, métereket tévedett.

75. perc: Benzema helyét Olivier Giroud veszi át.

73. perc: Menez helyén Martin a galloknál.

72. perc: Ribéry harcolt ki egy ígéretes szabadrúgást magának, de 18 méterről fölé-mellé lőtt.

68. perc: Csere a francia oldalon is: M'Vila jön Cabaye helyére. Blohin Jarmolenkot hozza le, a pályán Alijev.

67. perc: Jarmolenko lövése pattant le a francia védőfalról, de les miatt kifelé jár szabadrúgás.

65. perc: Cabaye rúgott egy hatalmas kapufát 17-ről, az ukrán védők kezdenek fáradni.

60. perc: Milevszki jön Nazarenko helyére az ukrán csapatba.

55. perc: GÓÓL!! Benzema fordult le védőjéről,, majd tovább passzolta a labdát Cabaye-nak, aki védője szorításában laposan a hálóba lőtt! 0-2

52. perc: GÓÓL! Vezetnek a franciák! Ribéry gyors labdakihozatala után Benzema passzolt Menezhez, aki egy csel után a kilőtte a rövid alsót. (0-1)

50. perc: Timoscsuk egy rossz labdaátvétel után ütemet tévesztett, de így is el tudta lőni a labdát - méterekkel fölé ment.

49. perc: A másik oldalon Sevcsenko csinálta meg magának a lövőhelyzetet, de néhány centivel a felső sarok mellé ment a bomba.

49. perc: Menez került helyzetbe, de az ukránok kapusa résen volt.

46. perc: Az ukránok kezdték a második félidőt!

Bizonyosan megzavarhatta a csapatokat az eső miatti csúszás, hiszen az első 45 percben ritka gyenge mérkőzést láthattunk. A franciák valamelyest aktívabbak, de egy komoly lehetőséget leszámítva nem tudtak veszélyt kialakítani a hazaiak kapuja előtt. Az ukrán csapat mezőnyben sokat dolgozik, de a kapu elé már nem ér fel, Sevcsenko villanása jelentette az egyetlen valamire való lehetőségüket.

Vége az első félidőnek!

39. perc: Nasri ívelt be balról egy szabadrúgást, Mexes a hosszúról fejelni tudott, Pjatov bravúrral szögletre mentett.

37. perc: Két szögletet is elvégezhettek az ukránok egymás után, de egyikből sem lett komolyabb gondja a francia csapatnak.

Ribéry nagyot küzd, de sok vizet ő sem zavar

34. perc: Sevcsenko villant egy nagyot, egy hosszú indítás után fejjel tette maga elé a labdát, majd kicsit éles szögből kiváló löketet eresztett meg - Lloris azonban védeni tudott.

29. perc: Hatalmas ziccert hagytak ki a franciák: Menez a büntetőpont magassából teljesen egyedül érkezett egy beadásra, de Pjatov eldőlve útját állta a labdának.

26. perc: Ribéry tört be a bal oldalon, majd visszagurítása után Menez lőtt méterrel a kapu fölé.

25. perc: Első komolyabb ukrán lehetősége: a 11-es számú Jarmolenko lőtt laposan a rövid sarok mellé mintegy 17 méterről.

Nem túl izgalmas eddig a mérkőzés, a franciák birtokolják többet a labdát, de egyelőre nem találják az ukrán védelem ellenszerét.

16. perc: Ribéry lőtt a kapuba Menez passza után, de a bayernes szélső lesen volt, a játékvezető érvényteleníti a találatot.

10. perc: Debuchy próbálkozott távolról, de Pjatov könnyedén szedi fel a labdát.

9. perc: Benzema került ismét helyzetbe, de még mielőtt lőnni tudott volna szerelték az ukrán védők.

6. perc: Benzema zúdított rá egy lövést Pjatov kapujára, de a kapus a helyén volt.

5. perc: Folytatódik a mérkőzés!

Néhány percig tartott csak a játék, az eső közbeszólt

A legfrisseb hírek szerint 19 órától folytatódik a találkozó!

A játékvezető villámlás miatt félbeszakítja a mérkőzést!!!

Rossz időjárási körülmények között játszanak a csapatok, szakad az eső Donyeckben.

1. perc: A franciák kezdik a találkozót, a sípot a holland Kuipers fújja.

17:53 - A D-csoportot egy kör után a svédeket legyőző ukránok vezetik, de az igazi erőpróba most következik Sevcsenkóék számára.

17:38 - Hogy mit tippelünk a mai találkozóra, azt itt megnézheted!

17:37 - Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés!

EURO 2012
Ukrajna - Franciaország
UKRAJNA: Pjatov - Huszev, Hacseridi, Mihalik, Szelin - Timoscsuk, Nazarenko - Jarmolenko, Voronyin, Konopljanka - Sevcsenko. Szövetségi kapitány: Oleh Blohin.
FRANCIAORSZÁG: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Clichy - Cabaye, A. Diarra - Ménez, Nasri, Ribéry - Benzema. Szövetségi kapitány: Laurent Blanc.

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!