Serie A

Conte nem érti, mit keres az Inter a nyolcadik helyen

Vasárnap este a Juventus Alessandro Del Piero és Matin Cáceres góljaival 2-0-s győzelmet aratott Torinóban az Internazionale felett, így akárcsak ősszel, ezúttal is megnyerte a Derby d'Italiát.

Conte Del Pierót és az Inter is dicsérte

Antonio Conte, a zebramezesek vezetőedzője érthetően elégedett volt együttese teljesítményével, különösen az utóbbi két mérkőzésen remeklő Del Pierót dicsérte. A torinóiak ikonja a Milan elleni kupaelődöntőn és az Inter elleni derbin is eredményes volt, bizonyítva, hogy jócskán van még benne potenciál.

"Del Piero? Fantasztikus formában van pillanatnyilag, abszolút meghatározó ember volt az utolsó két, rendkívül fontos találkozónkon. A tapasztalatára és a személyiségére nagy szükségünk is van a szezon ezen kritikus szakaszában" - mondta Conte, aki annak idején együtt is futballozott a Juventus élő legendájával.

Conte az Inter felett aratott siker után elmondta azt is, hogy csodálkozik azon, hogy ilyen hátul állnak a milánóiak a bajnokságban. "Egy nagyszerű csapatot győztünk le. Nem is értem, hogy miért ott állnak a táblázaton, ahol" - dicsérte az egyik legnagyobb riválist Conte. "Az első félidőben számos lehetőséget kialakítottak. A szünetben mondtam a játékosaimnak, hogy át kellene állnunk a háromvédős rendszerre. Nem tudom, hogy ez a változtatás volt-e a döntő, mindenesetre fordult a játék képe."

Sikerével a Juventus tartja a négypontos hátrányát a címvédő Milannal szemben, amely szintén rangadót nyert meg a hétvégén: a piros-feketék Zlatan Ibrahimovic duplájával a San Siróban fektették két vállra a Roma gárdáját.