Vélemény

Mocsai morálisan csalódna Nagyban, ha spanyol válogatott lenne

Mocsai Lajos úgy gondolja, hogy Nagy László játékát pályafutása hátralevő részében csupán klubjában, a Barcelonában csodálhatjuk.

Mocsai reklamál - Fotó: AFP

Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kezilabda.hu-nak nyilatkozott Nagy László döntésével kapcsolatban.

Nagyon sajnálom, hogy egy olyan klasszis játékos, mint Nagy László visszalépett a nemzetközi válogatott szerepléstől. Mivel a magyar válogatottságot lemondta és a családja nyilatkozatai alapján a jövőjét nem a spanyol nemzeti csapatban képzeli el, ez egyben azt is jelenti, hogy pályafutása hátralevő részében csupán klubjában, a Barcelonában csodálhatjuk játékát. Ha ez mégsem így történne, akkor morálisan nagyon csalódott lennék. Ezúton szeretném megköszönni azoknak a munkáját, akik részt vettek a játékossal való egyeztetésekben. Amit vállaltak és amiért a bizottság létrejött, azt teljesítették is, hiszen Nagy László a február 15-re kitűzött időpont előtt nyilatkozott végleges döntéséről" – nyilatkozta Mocsai Lajos.

A Nagy Lászlóval tárgyaló Magyar Kézilabda Szövetség szakbizottság elnökét, Kővári Árpádot is megszólaltatta a weblap.

"Olyan feltételekről volt szó a megbeszélések során, amelyek a világ bármelyik válogatottjában megfelelőek lennének. Mindent letettünk az asztalra, amit kínálni tudtunk. Hangsúlyozom azonban, ezek a feltételek nem kifejezetten Nagy Lászlóra, hanem az összes válogatott játékosra voltak szabva" – mondta a szövetség elnökségének a tagja.