Európa Liga

A Bilbao mestere elismeri taktikai hibáját a Sporting elleni vereség után

Az Európa Liga elődöntőjének csütörtök este játszott mérkőzésén a portugál Sporting 1-0-s hátrányból fordítva nyert 2-1-re hazai pályán az Athletic Bilbao ellen. A vendégek vezetőedzője, Marcelo Bielsa úgy érzi, az ő hibája, hogy csapata kikapott.

Bielsa szokatlan őszinteséggel vállalta, hogy taktikai hibát követett el a csütörtöki mérkőzésen, amikor csapata 1-0-s vezetésénél lecserélte Ander Herrerát a középpályáról.

"A csapat megszenvedte Herrera hiányát. Azt gondoltam, több labdát tudunk szerezni, mert abban az időszakban az ellenfelünk csak ment előre" - mondta a korábbi chilei szövetségi kapitány.

Marcelo Bielsa a Sporting Lisboa-Athletic Bilbao Európa Liga-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón 2012-ben.

A továbbjutás ugyan még nyilvánvalóan nem úszott el a baszk együttes számára, de a Manchester United és a Schalke elleni remeklés után sokak szerint most is ők voltak az esélyesek már idegenben is, és a játékuk alapján akár azt is rájuk foghatnánk, hogy nem vették elég komolyan a Sportingot.

Bielsa azonban kategorikusan cáfolta ezt: "Nyilvánvalóan nyernünk kell otthon, de ez nem elérhetetlen cél. Ha valamiben biztosak lehetünk az első mérkőzés után, az az, hogy az Athletic Bilbao nem becsülte le az ellenfelét."

Ricardo Sá Pinto, a Sporting szakvezetője a győzelem ellenére is elégedetlennek tűnt kissé, valószínűleg leginkább a kapott gól miatt: "Volt öt-hat gólszerzési lehetőségünk, közel voltunk egy jobb eredményhez, de ilyen a foci. Azt hiszem, a szellemiséget kell kiemelnünk, ami csapattá formált minket. A Bilbao csak két pontrúgásnál tudott veszélyeztetni, de az egyiknél könyörtelen volt. A visszavágó nagyon nehéz lesz egy fanatikus szurkolótábor előtt. A csapatom viszont fel van készítve arra, hogy soha ne essen szét, és mindig higgyen az utolsó pillanatig."