Wimbledon

Babos döntő szettben kapott ki Petrovától

Babos Tímea döntő szettben, 4:6, 7:6, 8:6-ra kikapott a 20. kiemelt orosz Nadja Petrovától az angol nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

Szerdán történt: a 32 közé kerülésért folytatott találkozót az esélyesebb orosz kezdte jobban, egyből elvette az élete első felnőtt wimbledoni bajnokságán játszó Babos adogatását és szervagémjeiben nagyon magabiztos volt, az első szett az oroszé lett 6:4 arányban.

A második szettben tovább emelkedett az addig sem alacsony színvonal, és sikerült Babosnak elvennie Petrova adogatását, de előtte korábban ő is elvesztette sajátját, így 4:4-re alakult az állás. Az MTK játékosa hozta a szerváját, Petrovának így a szettben maradásért kellett adogatnia, amit simán meg is tett, 5:5-ös állásnál azonban a játékvezető sötétedés miatt felfüggesztette a játékot.

A csütörtöki folytatást a világranglistán 69. magyar játékosnak sikerült jobban: előbb 7:6-ra hozva a második játszmát kiegyenlített, majd a döntő szettben már 3:1-re is vezetett. Az orosz azonban visszabrékelt, majd átvette a vezetést is. Petrova 6:5-ös vezetésnél Babos két meccslabdát is hárított, majd ismét kiegyenlített. 8:7-nél újabb két mérkőzéslabdát hárított babos, az ötödiket azonban az orosz már értékesítette, és továbbjutott a harmadik fordulóba. Ez azt jelenti, hogy egyesben nincs már magyar versenyben Wimbledonban.

Eredmény:
2. forduló (a 32 közé jutásért):
Petrova (orosz, 20.)-Babos Tímea 6:4, 6:7 (3-7), 9:7
Korábban:
S. Williams (amerikai, 6.)-Czink Melinda 6:1, 6:4