Spanyol foci

Messi miatt új stadiont építhet a Barcelona

  • MTI

A legendás Kubala Lászlóhoz hasonlóan az aranylabdás Lionel Messi is arra sarkallhatja az FC Barcelonát, hogy új futballstadiont építsen magának.

A Nou Camp így is Európa legnagyobb futballstadionja

Az argentin zseni kedden mesterhármast ért el a Granada ellen 5-3-re megnyert bajnokin, ezzel ő lett a klub történetének legeredményesebb futballistája. A csúcsot César Rodríguez tartotta, aki a 40-es években 232-szer volt tétmérkőzésen eredményes, Messi pedig immár 234-nél tart. Césarnak ráadásul mindehhez 13 idényre volt szüksége, míg a dél-amerikai légiós még csak a hetedik katalán szezonjánál tart.

A keddi találkozót követően a Bolhának becézett csatár - aki mint minden mesterhármasa után, hazavitte a labdát - máris célba veheti a következő klubrekordot: Paulino Alcantara összesen 357 gólt szerzett 1912 és 1927 között, igaz, akkoriban még sem bajnokság, sem vezetett statisztika nem létezett.

A jelenlegi csapat egyre inkább az 1952-es gárdára emlékezteti a szurkolókat, amikor a Kubala Lászlóval felálló kedvencek öt trófeát is elhódítottak. A magyar középpályás játéka olyan lelkesedést váltott ki a közönség körében, hogy a klubvezetés döntése alapján az egyre kisebbnek bizonyuló Arena Les Corts helyett elkezdték építeni a Camp Nou Stadiont.

A 24 éves Messi brillírozása most hasonló hatást válthat ki, ugyanis a Barca irányítói egy új, 110 ezres létesítményt fontolgatnak. Az 1957-ben átadott, 98 ezres befogadóképességével Európa legnagyobb arénájaként ismert Camp Nou belső berendezései amúgy is elavultnak számítanak már...