Bundesliga

A Bayern Leverkusenben, a Schalke Freiburgban bukott el, Hajnalék parádéztak

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Bayern München 2-0-s vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen otthonában, míg a VfB Stuttgart 3-0-ra nyert Hamburgban.

Óriási harcot hozott a német rangadó - Fotó: AFP

A Bayer Leverkusen-Bayern München rangadón agresszíven kezdtek a vendégek, akiknél meglepetésre Ribéry csak a kispadon kezdte a találkozót. A 8. percben Kadlec vetődött bele Gomez lövésébe, szorongatott a Bayern. Pár percre rá egy szöglet után Kiessling fejelt nagy helyzetben, de a labda elment a kapu mellett. Még negyedóra sem telt el, amikor Robben lövését fogta ki a jobb alsó sarokból Leno. Fél óra elteltével Lahm feje fölött ívelték át a labdát, Schürrle pedig ordító helyzetben gyengén találta el, így Neuer védett. A 40. percben Robben adott zseniális labdát Gomeznek, aki már a kapus mellett is elvitte a labdát, de lövését a gólvonal elől mentette Friedrich. A félidő vége előtt ismét Neuer bravúrjára volt szüksége a Bayernnek, Schürrle gurítását fogta kifutva a kapuból. A 63. percben Reinartz 8 méterre a kaputól találta el sután a labdát. A 79. percben meglett az eredménye a hazai rohamoknak: egy jobboldali beívelés után Derdiyok előbb elvétette, majd visszakanalazta a labdát az alapvonalról, Kiessling pedig az üres kapuba lőtt középen (1-0). A 90. percben egy ellentámadás végén Castro passzát Bellarabi lőtte futtából középen a kapuba (2-0). A hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

A Hertha BSC-Werder Bremen találkozón gólnélküli első félidő után a 62. percben Rukavytsya góljával szerezte meg a győzelmet a fővárosi együttes.

Az SC Freiburg-FC Schalke 04 meccsen a kiesés elől menekülő hazaiak szerezték meg a vezetést: Freis előzte meg Hildebrandot a rövid saroknál, és lőtt a kapuba. A 66. percben duplázta meg előnyét a Freiburg, Caligiuri góljával. Nem adta fel azonban a Schalke, Pukki egy perccel becserélése után jobblábas lövéssel szépített ugyan, de ezért pontot nem kaptak a hajrában Papadopoulos kiállítása miatt emberhátrányban játszó vendégek.

A Hannover 96-FC Augsburg mérkőzés is úgy kezdődött, ahogy arra kevesen számítottak a stadionban: Bellinghausen 20 méterről óriási gólt lőtt, Zieler hiába repült, nem érte el a labdát. Még az első félidőben tudtak egyenlíteni a hazaiak, Haggui fejelt az újonc kapujába. A második félidőben Diouf fejesével fordított a Hannover, de a csattanó a végére maradt, a 89. percben ugyanis Callsen-Bracker büntetőből pontott mentett a bajoroknak.

A Hamburger SV-VfB Stuttgart összecsapáson a 23. percben a vendégek szerezték az első gólt, a kezdőként pályára lépő Hajnal passzolt balról Ibisevicnek, aki kilőtte a jobb sarkot. Fél óra elteltével tizenegyeshez jutottak a svábok, miután Rajkovic volt szabálytalan Okazakival. A büntetőt Kuzmanovic magabiztosan váltotta gólra.

A szünet után egyből tovább növelte előnyét a VfB, ezúttal Harnikot buktatták a tizenhatoson belül. A tizenegyest pedig ismét Kuzmanovic váltotta gólra. Az 54. percben ráadásul emberhátrányba is kerültek a hazaiak, Guerrero kapott piros lapot miután szabálytalankodott a VfB kapusával. Az utolsó percben Harnik lövése kötött ki a bal sarokban beállítva ezzel a végeredményt.

Az 1. FC Kaiserslautern-VfL Wolfsburg mérkőzésen nem született gól, szöglet azonban annál inkább, a Wolsburg kilencet lőtt, amit mi előre megmondtunk.

Német bajnokság
24. forduló
Hertha BSC-Werder Bremen 1-0
Gólszerző: Rukavytsya (62.)
Bayer Leverkusen-Bayern München 2-0
Gólszerző: Kiessling (79.), Bellarabi (90.)
SC Freiburg-FC Schalke 04 2-1
Gólszerző: Caligiuri (66.), Freis (18.) ill. Pukki (72.)
Hannover 96-FC Augsburg 2-2
Gólszerző: Haggui (33.), Diouf (69.) ill.  Bellinghausen (12.), Callsen-Bracker (89.-11-esből)
1. FC Kaiserslautern-VfL Wolfsburg 0-0
Hamburger SV-VfB Stuttgart 0-4
Gólszerző: Ibisevic (23.), Kuzmanovic (30., 47.- mindkettőt 11-esből), Harnik (90.)