Real Madrid

Benzema 216-tal száguldott, akár le is csukhatják

A Real Madrid csatára, Karim Benzema február 3-án éjjel 216 km/h-val száguldott Audijával az M-40-es autópályán. A francia játékost akár börtönbe is küldhetik.

Benzema a Granada elleni bajnoki után (ahol 1-0-ra kikaptak a királyiak) száguldott haza, a közlekedési kamerák La Finca-i otthona közelében fényképezték le. A sebességhatár 100 km/h volt, amit jócskán átlépett a 25 éves futballista. Az Audit egyébként novemberben kapta az autógyártól, amikor a blancók mindegyik játékosa választhatott egy modellt. Benzema korábban, 2009 novemberében Madridban nekihajtott egy fának, ugyanazon év karácsonyán Réunion szigetén törte össze kocsiját, 2011 júniusában Ibizán száguldozott, amit megúszott pénzbüntetéssel.

Benzemát kedden hallgatták ki a bíróságon, a közúti közlekedés biztonságának veszélyeztetésével vádolják. A támadó kérte a bírót, hogy a tárgyalást halasszák el, mivel csapatával a szombati, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre készül. Ennek a kérésnek helyt adtak.

A spanyol beszámolók szerint Benzema négy évre is búcsút mondhat jogosítványának, de a legsúlyosabb esetben börtönbüntetést is kiszabhatnak rá, ami háromtól hat hónapig terjedhet. Természetesen pénzbüntetéssel is számolnia kell, és akár közmunkára is ítélhetik.

Ugyanakkor nemcsak Benzemának van félni valója: az El País rendőrségi forrásra hivatkozva azt is megírta, hogy egy másik Real-játékost is lekapcsoltak gyorshajtás miatt, az illető 260 km/h-val száguldott. A Porschét vezető labdarúgót nem nevezték meg.