Bundesliga

Kagawa biztosan nem hosszabbít a Dortmunddal

Sindzsi Kagawa várhatóan nem marad a német bajnoknál - kérője akad bőven, így a Dortmund nagy bevételre számíthat légiósa után.

Hetek óta zajlanak a tárgyalások a Borussia Dortmund klasszisa, Sindzsi Kagawa jövője kapcsán. A német bajnokságot idén is megnyerő csapat egyik motorjának tartott játékos kapcsán már a Manchester United is érdeklődik, így kérdés, hogy a dortmundiak meddig tudják őt marasztalni. Kagawa esetleges távozását alapozhatja meg az a hétfői hír, amely szerint a játékos nem hosszabbítja meg a 2013 nyarán lejáró szerződését a Borussiával.

"Hétfőn reggel volt egy megbeszélésem a játékos tanácsadójával, Thomas Kroth-tal. Kagawa azt mondta nekünk, hogy nem akarja meghosszabbítani a szerződését" - nyilatkozta Michael Zorc, a BVB sportigazgatója. "Mostantól már jöhetnek az ajánlatok, és amennyiben komolyak lesznek, akkor természetesen érdemben is foglalkozunk velük" - tette hozzá Zorc, aki eddig irányító középpályásuk megtartása mellett kardoskodott.

A japán válogatott játékosa a nyár egyik legnagyobb fogása lehet. A kérdés csak az, ki viszi el őt a Dortmundtól. - Fotó: AFP

Kagawát a szombati német kupadöntőn a Manchester United edzője, Sir Alex Ferguson személyesen nézte meg Berlinben, emellett pedig az Arsenal és a Tottenham is érdeklődik iránta. A japán válogatott játékos valóságos főnyeremény lehet a Dortmundnak, hiszen 2010-es átigazolásakor 350.000 euróba került csupán, az azóta eltelt két bajnoki szezonban ezt bőven ledolgozta, sőt piaci értéke egyes hírek szerint már több millió euróra rúg. Mivel - szerződéshosszabbítás híján - jövő nyáron Kagawa ingyen igazolható lesz, így aligha elképzelhető, hogy a Dortmund veszni hagyná a nemzetközi átigazolási piac által is magasra taksált játékosában rejlő pénzügyi lehetőségeket. Magyarul, meg lennénk lepve, ha a 23 éves légiós az ősszel is sárga-feketében futna ki a pályára.