NB I

Egy félidő alatt döntött a Loki a Kaposvár ellen

  • Barcsai Róbert

Hiába helyezett nyomást a délutáni sikerével az ETO a Debrecenre, a Loki mégis simán, egy félidő alatt három gólt szerezve megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Kaposvárral szemben, így továbbra is a hajdúságiak állnak az OTP Bank Liga élén.

Debrecen-Kaposvár 3-0

A mérkőzést egyértelműen jobban kezdte a hazai együttes, akik az 5. percben már Varga révén egy veszélyes szituációt követően az oldalhálót is eltalálták. A 7. percben az első kaput eltaláló lövés gólt ért, Korhut és Bouadla játszott össze, utóbbi a bal szélről visszapasszolt a hátvédnek, aki irgalmatlan erővel bombázott a kapuba (1-0).

A hátrány ellenére a Kaposvár támadásai abszolút hatástalanok voltak, sőt a 28. percben a vendégek ismét középkezdéshez készülődhettek. A beadás ezúttal jobbról, Szakálytól érkezett, a középen berobbanó Méyé pedig fejjel juttatta a játékszert a gólvonalon túlra (2-0).

A mérkőzés 36. percében a kiválóan futballozó Bouadla végezhetett el szabadrúgást 19-ről. A légiós lökete ugyan nem volt túl erős, ám a helyezés hibátlan volt, így Hajdúch nem tudott hárítani (3-0).

A félidő hátralévő részében nem történt semmi említésre méltó, hiszen a Kaposvár nem tudta érvényesíteni akaratát, a Loki pedig teljes mértékig elégedett volt az eredménnyel, így fordulhatott elő az a ritkaság is, hogy a hazai csapat három alkalommal találta el a kaput, s mindhárom lövés góllal végződött.

A második félidőre is az első játékrész végén látottak voltak jellemzőek. A Loki irányított, néha lövésig is eljutottak, a Kaposvár pedig csak elvétve tudott a hazaiak kapuja elé keveredni.
A 61. percben kisebbfajta fejetlenség támadt a Loki ötösén belül, Mészáros kirúgott labdáját végül Sedlák bombázta a játéktéren kívülre. Nem sokkal később megint a Kaposvár védelmének akadt dolga, Hegedűs ugyanis kétszer is mentett a 16-oson belül.

A mérkőzés vége izgalmasra sikerült, előbb a 87. percben adódott ziccer a Loki előtt, Szakály lövése azonban levágódott a védőkről, Kulcsárét pedig Hajdúch védte. Három perccel később ismét Szakály tüzelhetett kisodródva, 8 méterről, a kapus viszont megint a helyén volt.

A 90. percben egy vendég kontrát követően Grumics vezethette a labdát, Korhut viszont még épp a 16-os előtt lerántotta őt, így a Loki védője piros lapot kapott, a szabadrúgást követően pedig véget ért a mérkőzés. Mai győzelmével a Loki ismét vezeti az OTP Bank Liga mezőnyét.

OTP Bank Liga 25. forduló
Debrecen-Kaposvár 3-0 (3-0)
Debrecen, Oláh Gábor utca, 5000 néző. Vezette: Vad II István
Gólszerzők: Korhut (7.), Méyé (28.), Bouadla (36.)
Kiállítva: Korhut (90.)
Debrecen: Novakovics, Nagy Z. (Ramos 70.), Máté P., Mészáros N., Korhut, Bódi (Yannick 62.), Szakály, Varga J., Bouadla, Kulcsár T., Méyé (Farkas II B. 76.).
Kaposvár: Hajdúch, Zsók (Hegedűs 53.), Okuka, Bank, Jánvári, Balázs B., Addo, Sedlák, Farkas P. (Gujic 66. ), Diallo (Graszl 56.), Grumics.