Karrier

Közel álltam a Manchester Unitedhez - Sneijder

Az Internazionale holland középpályása, Wesley Sneijder arra számított, hogy a Manchester United játékosa lesz, derült ki az Algemeen Dagbladnak adott interjújából.

Sneijder nem bánta volna, ha az Old Traffordon köt ki, de Milánóban is jól érzi magát

Mint ismert, a Vörös Ördögök élénken érdeklődtek a 27 éves irányító iránt, de megakadtak a tárgyalások.

"Úgy éreztem, közel állok a váltáshoz, többször is tárgyaltunk a Uniteddel. Az a helyzet, hogy az Internek el kellett adnia egy játékosát, Samuel Eto'ót vagy engem. Érdeklődtek irántam, de aztán mégsem valósult meg az üzlet, több dolog miatt. A Manchester United az egyik legnagyobb futballklub a világon, és csábító volt a lehetőség, hogy náluk folytassam a pályafutásom. De nem akartam elhagyni az Intert, jól érzem magam Olaszországban" - mondta a holland válogatottal tavaly világbajnoki ezüstérmet nyert Sneijder.

Sneijdert a nyáron visszavonult Paul Scholes utódjának szánta volna Sir Alex Ferguson, de a kék-feketék időközben eladták Eto'ót az Anzsi Mahacskalának, így megvolt a fedezet a klub pénzügyi rendbetételére, és a jelek szerint a Wigantól az Old Traffordra visszatért fiatal Tom Cleverley is kitűnően pótolja Scholest a Unitedben.

A pletykák szerint Sneijder hatalmas fizetési igénye is eltántorította az angolokat leigazolásától, bár ezt a középpályás cáfolta. "Számomra ez nem pénzügyi kérdés. Az Internél remekül mennek a dolgok, szeretem a klubot és az olasz kultúrát is."

Sneijder 2009-ben a Real Madridtól érkezett Milánóba, első idényében triplázást (Bajnokok Ligája, Serie A, Coppa Italia) ünnepelhetett a Nerazzurrikkal.