Atlético Madrid

Falcaót eladják, ha nem jutnak be a BL-be

  • MTI

A szerdán az Európa Ligát megnyerő Atlético Madrid elnöke csak akkor tartja meg a bukaresti döntőben duplázó Radamel Falcaót, ha a futballcsapat jövőre a Bajnokok Ligájában indul.

A kolumbiai csatár oroszlánrészt vállalt az ugyancsak spanyol Athletic Bilbao 3-0-ás legyőzéséből, s 12 találatával egymás után második idényében lett az EL gólkirálya.

A fővárosi klub jelenleg ötödik a Primera Divisiónban, két pontra a BL-részvételt jelentő negyedik helytől, melyet a Málaga foglal el az utolsó forduló előtt.

"Ha nem kvalifikáljuk magunkat a BL-be, akkor a bevételek szempontjából problémás időszak következik" - mondta Gil Marin elnök csütörtökön. "Az első négyben kell végeznünk, különben nehéz lesz megtartanunk Falcaót."

A 26 éves dél-amerikai csatár tavaly 40 millió euróért érkezett a portugál Portótól - amellyel szintén EL-t nyert -, s a bajnokságban 23 góllal a mesterlövészek rangsorának a harmadik helyén áll Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mögött.

"Fernando Torres elment, mégis nyertünk, aztán Agüero és Diego Forlan is elment, mi pedig nyertünk. Ez a klub nagyobb, mint bármelyik játékosa" - tette hozzá Marin.

A döntő góljai