Európa Liga

Edzője szerint a Valencia minden téren alulteljesített csütörtökön

Az Atlético Madrid 4-2-re legyőzte a Valenciát az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén, így nagy lépést tett a továbbjutás felé. Unai Emery, a Valencia vezetőedzője csapata sokadik kínos eredménye után természetesen nem nyilatkozott túl vidáman.

"Reális eredmény született, de a két lőtt gólunkkal hagytunk magunknak némi reményt" - mondta Emery a 4-2-es vereség után. "Egyértelműen az ellenfél a favorit, de reménykedünk a fordításban. Ahhoz azonban változtatni kell a játékunkon és a hozzáállásunkon. Támadásban, védekezésben és akarásban is alulmaradtunk. Ők egyszerűen jobban ott voltak a meccsen. Az eredmény jól mutatja, milyen volt a mérkőzés, és örülhetünk a két gólunknak. De hiszek abban, hogy otthon jobbak leszünk."

Unai Emery a Valencia egyik mérkőzésén a Bajnokok Ligájában 2011-ben.

A Valencia gyengélkedése már tendenciának tekinthető, a spanyol bajnokságban korábban stabil harmadik helyezett együttes az elmúlt egy hónapban több kínos eredményt ért el. Kiesőjelöltektől kapott ki a Primera Divisiónban, majd simán továbbjutott ugyan az Európa Liga előző köréből és a Real Madridnak teljesen egyenrangú ellenfele volt a két csapat rangadóján, de múlt hétvégén az Espanyol otthonában négygólos vereségbe szaladt bele.

Természetesen Unai Emery is elégedetlen az eredményekkel, és javulást vár a játékosaitól: "Ilyen játékkal nem juthatunk el a döntőbe, és nem is érdemelnénk meg a továbbjutást. El kell fogadnunk a kritikákat, és nagyon fontos, hogy a Mestallában erősebbek legyünk. A bajnoki harmadik hely és az Európa Liga szempontjából is."

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője jóval elégedettebb lehetett csütörtök este, de nem tekinti lefutottnak a párharcot.

"Nem arattunk még mindent eldöntő győzelmet, de az biztos, hogy ezt az eredményt mind elfogadtuk volna előre. Tudjuk, hogy Valenciában nagyon kemény visszavágó vár ránk, elsősorban a nagyszerű hangulat miatt. A csapat a legjobb oldalát mutatta, végig agresszívek voltunk, a gólokat pedig a jó játékunknak köszönhetjük" - mondta az argentin szakvezető.

Európa Liga, elődöntő, első mérkőzés:
Sporting Lisboa (portugál)-Athletic Bilbao (spanyol) 2-1 (0-0)
gólszerző: Insúa (76.), Capel (80.), illetve Aurtenetxe (54.)
 
Atlético Madrid (spanyol)-Valencia (spanyol) 4-2 (1-1)
gólszerző: Falcao (18., 78.), Miranda (49.), Adrián (54.), illetve Jonas (45.+3.), Ricardo Costa (94.)
 
A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

 

  • Valencia - Atlético Madrid 2012-04-26 21:05:00