Kosárlabda

A Gasol-fivérek a Barcelonánál edzenek, ha marad az NBA-lockout, játszhatnak is

Visszatértek egykori csapatukhoz, a Barcelonához a Los Angeles Lakers illetve a Memphis Grizzlies kosárlabdázói, Pau és Marc Gasol, igaz, egyelőre csak azért, hogy a katalánoknál eddzenek. A világ- és Európa-bajnok játékosok azonban nem zárják ki, hogy nevelőegyesületükben mérkőzésen is pályára lépjenek, ha Észak-Amerikában nem egyeznek meg a klubtulajdonosok és a játékosok, és marad a lockout.

Az idősebbik Gasol-fivér, Pau hálás egykori klubjának, azért, hogy megkapják a lehetőséget az edzésekre, mivel a Los Angeles Lakersnél illetve a Memphis Grizzliesnél nem tréningezhetnek. Az ottani bérviták miatt ugyanis úgynevezett lockout van érvényben, azaz a tulajdonosok ilyenkor kizárják a játékosokat a klubok létesítményeiből.

Pau Gasol sajtótájékoztatót tart a Barcelonánál, amely klubnál az NBA-lockout miatt öccsével, Marc Gasollal edzenek 2011 októberében

"Teljesen logikus lépésnek tűnt, hogy visszatérünk a Barcelonához edzeni, és nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy Európa egyik legerősebb csapatával készülhetünk. A legfontosabb, hogy profi körülmények között edzhetünk, formába hozhatjuk magunkat, és felvehetjük a ritmust" - mondta az erőcsatár.

A játékos szerint katasztrófa lenne az NBA számára, ha elmaradna a szezon, ugyanakkor úgy gondolja, hogy "áldozatokat kell hozni, hogy a jelen és a jövő játékosai számára fenntartsunk szintet a karrierjükben. De azért optimista vagyok, és remélem, hogy megoldódik a helyzet. Igazából nehéz lenne számomra, ha Európában kellene töltenem a szezont."

A világ- és Európa-bajnok sztár ugyanakkor készen áll arra, hogy ha kell, tárgyaljon a Barcelonával a csapatban való szerepléséről, és szerinte öccsének, Marcnak sem okozna ez gondot.