NHL

Hazai pályán kapitulált a St. Louis Blues

  • Molnár Dávid

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) utolsóelőtti, 175. játéknapján csupán a St. Louis és a Phoenix léptek pályára. A találkozón megszakadt Mike Smith shutout-sorozata, de a Prérifarkasok így is két ponttal távoztak St. Louisból, és az utolsó nap előtt jó eséllyel indulnak a csendes-óceáni csoport megnyerésének.

Mégsem teljesen bevehetetlen

Mike Smith, a Phoenix Coyotes kapusa úgy vágott neki a St. Louis elleni rangadónak, hogy az előző három mérkőzésen még csak megrezegtetni sem tudták a hálóját az ellenfelek. Ez a csodás sorozat a Blues ellen végül megszakadt, 161 lövés hárítása és 234 perc 25 másodperc játék után ugyanis Patrik Berglund megszólaltatta a góldudát Smith ellen.

Ez volt azonban a hazai jégen játszó Blues egyetlen öröme, a káröröm, ugyanis más nem igazán jött össze a nyugati második helyezett csapatnak a harapós kedvükben lévő Prérifarkasok ellen. Négy különböző játékos is betalált a vendégek részéről, és végül simának tűnő győzelmet arattak, mellyel a Coyotes a csendes-óceáni csoport élére került egy nappal az alapszakasz vége előtt.

Blues szenvedés

A Coyotes csapatkapitánya, Shane Doan nem hagyta szó nélkül, hogy Smith milyen fontos eleme a csapatnak:

„Oly sokat tett értünk már, úgyhogy ideje volt a részünkről, hogy mi is letegyünk valamit az asztalra. Jó érzés volt, hogy végre több góllal is meg tudtuk hálálni a munkáját.”

A Phoenix Coyotes szombaton története első csoportbajnoki címét ünnepelheti, ha az alapszakasz utolsó találkozóján a Minnesota Wild otthonában bezsebeli a két pontot. A St. Louis Blues ezzel szemben hirtelen nagyon sebezhetővé vált pont a rájátszás kezdete előtt. A Zenészek az alapszakasz legrosszabb formájának örvendenek, zsinórban negyedik meccsüket vesztették el, de Dallasban még korrigálhatnak a mérlegükön playoffra hangolódásképpen.

NHL
175. játéknap
St. Louis Blues - Phoenix Coyotes 1-4