Angol foci

Villas-Boas nem ért egyet az FA-vel, a Chelsea-ben továbbra is Terry a kapitány

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) megfosztotta John Terryt a válogatott csapatkapitányi posztjától, mivel a Chelsea védője ellen rasszista kijelentések miatt bírósági eljárás folyik. A Kékek menedzsere, André Villas-Boas kijelentette, hogy nem foglalkoznak az FA döntésével, a klubnál továbbra is Terryé a kapitányi karszalag.

Villas-Boas nem ért egyet az FA-vel, a Chelsea-ben továbbra is Terry a kapitány

"Ez az FA döntése, nekem erről nincs mit mondanom" - reagált Villas-Boas az Angliában nagy botrányt kavaró ügyre. "Személy szerint nem értek vele egyet, az FA nyilatkoztából elég világosan kitűnik, milyen dolgok játszottak szerepet a döntés meghozatalában. John továbbra is csapatkapitány nálunk, a bírósági eljárás nem befolyásolta a döntésemet, noha ez biztosan sérti az FA érdekeit" - védte meg a portugál menedzser Terryt.

A vád szerint Terry rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers védőjére a két együttes október 23-i Premier League-mérkőzésén. A meccs után az egyik néző tett bejelentést a hatóságnak, amely a videofelvételek alapján nyomozott. Terry szerdán a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát. A per júliusban, az Európa-bajnokság után folytatódik. Amennyiben a futballistát bűnösnek találják, várhatóan pénzbírságot kap.
    
Nem ez az első eset, hogy a hátvédet leváltották a válogatottnál betöltött tisztségéből, a 2010-es világbajnokság előtt kiderült, hogy egy volt csapattársa, Wayne Bridge korábbi élettársával csalta meg a feleségét, ezért Dél-Afrikában Steven Gerrard volt a Háromoroszlánosok vezére, majd Terryt tavaly márciusban rehabilitálták.