Bajnokok Ligája

Meg akarjuk nyerni az Európa Ligát - Roberto Mancini

A Bajnokok Ligájában az A jelű négyesben a Manchester City hiába nyert a csoportelső Bayern München ellen, csak az Európa Ligában folytathatja, mivel a Napoli kétgólos győzelmet aratott a pont nélküli Villarreal otthonában, és továbbjutott. Roberto Mancini, a Premier League-ben listavezető City menedzsere csalódott volt, de kijelentette, hogy csapata tanul a leckéből, és jövőre sokkal erősebben tér vissza az első számú kupasorozatba, de addig is az Európa Ligában szeretne maradandót alkotni.

A Manchester City menedzsere kijelentette, csapata jövőre sokkal erősebben tér vissza az első számú kupasorozatba, de addig is az Európa Ligában szeretne maradandót alkotni. 
"Szomorúak vagyunk, hogy nem játszhatunk többet az idényben a Bajnokok Ligájában, de jövőre sokkal jobban szeretnénk szerepelni. Sokat tanulhat a csapat ebből a kudarcból. Úgy vélem, ez a kiesés elfogadható, hiszen először jutottunk be a BL-be, és rendkívül erős csoportba kerültünk. A következő szezonban mindenképpen javítani szeretnénk, jó néhány hibát elkövettünk idén" - értékelt a meccs után az olasz szakember.

"Csalódottak vagyunk, és nagyon sajnáljuk a klubot és a szurkolóinkat, akik megérdemelték volna, hogy továbbra is drukkolhassanak nekünk a BL-ben" - tette hozzá Mancini.

A City ezzel az ötödik olyan csapat a sorozatban, amely 10 szerzett pontja ellenére sem jutott tovább a csoportkörből. "Azt hiszem, tíz pont az estek 99 százalékában elég lenne. Nagyon erős és kiélezett csoportba sorsoltak minket."

Mancini új célt tűzött ki, meg akarja nyerni az Európa Ligát a Cityvel. "Most az Európa Ligában folytatjuk, ami egy másik cím, és nekünk trófeákat kell nyernünk."

A kékmezesek tavaly is az EL-ben szerepeltek, megnyerték csoportjukat, majd a nyolcaddöntőben búcsúztak a Dinamo Kijevvel szemben. 

Manchester City-Bayern München:

Bajnokok Ligája
A-csoport 6. forduló
Manchester City (angol)-Bayern München (német) 2-0 (1-0)
gól: Silva (37.), Toure (52.)
Villarreal (spanyol)-Napoli (olasz) 0-2 (0-0)
gól: Inler (65.), Hamsik (77.)
Bajnokok Ligája A-csoport
végeredmény
1. Bayern München 6 4 1 1 11 6 13 p
2. SSC Napoli 6 3 2 1 10 6 11 p
3. Manchester City 6 3 1 2 9 6 10 p
4. Villarreal 6 0 0 6 2 14 0 p