Európa Liga

Az Udinese nagyot esett a madridi banánhéjon - videó

Simán legyőzte hazai pályán az Atlético Madrid az Udinesét az Európa Liga I csoportjának negyedik fordulójában. A Celtic életben tartotta reményeit a Rennes ellen.

A három kör után még veretlen Udinese borzasztóan kezdett az Atlético Madrid vendégeként, az olasz védők csak keresték a helyüket a pályán, amely eléggé csúszhatott, az egyensúlyérzékükkel is gondok voltak ugyanis. Többek között ennek is volt köszönhető, hogy egy középpályán szerzett labdából gyors támadást tudott végigvinni a spanyol együttes a 7. percben, aminek a végén Adrián megszerezte a vezetést. (1-0)

Adrián és csapattársai örülnek a szélső góljának az Atlético Madrid-Udinese Európa Liga-mérkőzésen 2011 novemberében

A szélső a 12. percben fejjel duplázott (2-0), majd a 32. minutumban kihagyhatatlan helyzetbe hozta Diegót Handanovic kapujának torkában. (3-0) Eközben a vendégjátékosok csak csúszkáltak, és többen meg is sérültek, Abdit le is kellett cserélni.

A második félidőben csak annyit változott a kép, hogy az Atlético nem űzte olyan tempóban ellenfelét, mint korábban, de így is magabiztosan játszott. A 67. percben ennek meg is lett az eredménye, Falcao tovább növelte az előnyt. (4-0)

A kolumbiai csatárnak a folytatásban is voltak lehetőségei, de a hajrában már az udineieknek is, akik azonban nem tudtak betalálni, így négygólos vereséget szenvedtek.

Az olaszoknak ezzel át kellett adniuk első helyüket az Atléticónak, a továbbjutásuk azonban még mindig a saját kezükben van úgy is, hogy a Celtic hazai pályán legyőzte a Rennes-t. A vezetést ugyan a franciák szerezték meg Mangane révén a második percben, de még az első félidőben fordítottak a skótok Stokes duplájával, majd a hajrá kezdetén Hooper beállította a 3-1-es végeredményt.

Európa Liga
I csoport, 4. forduló
Celtic Glasgow (skót)-Rennes (francia) 3-1 (2-1)
gólszerzők: Stokes (30., 43.), Hooper (82.), illetve Mangane (2.) 
Atlético Madrid (spanyol)-Udinese (olasz) 4-0 (3-0)
gólszerzők: Adrián (7., 12.), Diego (36.), Falcao (67.)