Bundesliga

A Hertha tovább küzd az osztályozó újrajátszásáért, pénteken újabb meghallgatás

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) Sportdöntőbírósága hétfőn úgy döntött, nem játszatja újra a Fortuna Düsseldorf és a Hertha BSC közötti, a szurkolók által többször megzavart Bundesliga-osztályozót, de a pályán elért eredmény alapján a másodosztályba kiesett berliniek fellebbeztek.

Hans E. Lorenz, az újrajátszást első fokon tárgyaló bizottság elnöke hétfőn elmondta, hogy nem érzik szükségesnek az újrajátszást, mivel nem látják megalapozottnak a Hertha érvelését, amely szerint játékosaik veszélyben lettek volna az osztályozó visszavágóján Düsseldorfban.

"Teljesen elfogadhatatlan a számunkra, hogy ahhoz, hogy töröljék a mérkőzés eredményét, a játékosainknak fizikai sérülést kellett volna szenvedniük. Ehelyett el kellene fogadni, hogy a találkozót teljesen irreális körülmények között kellett befejezni, a játékosaink pedig a kialakult helyzetben nem tudtak a futballra koncentrálni. Emiatt újra fellebbezünk a döntés ellen" - hangzott a Hertha hivatalos reakciója a Sportdöntőbíróság ítéletére.

A szurkolók pályára dobált fáklyáit nézegetik a Hertha BSC játékosai a Düsseldorf elleni Bundesliga-osztályozón 2012-ben.

A következő meghallgatást pénteken kora délután tartják az ügyben, amely immár a bíróság szövetségi szinten illetékes testülete elé került.

A 2-1-es Fortuna-győzelemmel véget ért, Berlinben játszott első mérkőzés után május 15-én a düsseldorfi szurkolók előbb fáklyák bedobálásával zavarták meg a visszavágót, majd 2-2-es állásnál, bő egy perccel a lefújás előtt berohantak a pályára, hogy csapatuk feljutását ünnepeljék. A rendezők a rendőrség és a játékosok segítségével bő negyedóra alatt megtisztították a játékteret, majd Wolfgang Stark játékvezető lejátszatta a csapatokkal a hátralévő játékidőt, amelyben nem változott az eredmény, így a Düsseldorf 4-3-as összesítéssel megnyerte a párharcot.