Angol foci előzetes

Ferguson bízik csapatában, a Chelsea-nek és a Spursnek most nem elég a döntetlen

Folytatódik a bajnoki és kupamérkőzéssel tarkított futballhétvége Angliában. A Premier League-ben az éllovas Manchester United az Aston Villát fogadja. A Vörös Ördögök előnye két pontra csökkent a City előtt, de Sir Alex Ferguson szerint játékosai elbírják a terhet. Az FA-kupa második elődöntőjében londoni rangadót rendeznek a Tottenham és a Chelsea részvételével. A két csapat a bajnokságban oda-vissza ikszelt egymással, most az egyiküknek el kell hullania.

Manchester United-Aston Villa 17:00 Tv: Digi Sport Hathárom-tipp: 1

A Vörös Ördögök szerdán 12 veretlen bajnoki (közte egy döntetlen) után szenvedtek sokkoló vereséget a Wigan vendégeként, és mivel az üldöző City akkor, és szombaton is kihasználta botlásukat, két pontra csökkent előnyük, vagyis az Aston Villa ellen létfontosságú a győzelem, de Sir Alex Ferguson biztos övéiben:

"Hogy őszinte legyek, nincs kétségem afelől, hogy mentálisan erősek a játékosok, már bőven van tapasztalatuk az ilyen helyzetekről. Mindig nyerni akarunk, erre vagyunk kódolva."

Alex McLeish csapata négy körrel ezelőtt győzött utoljára, és bár hat pont választja el a kiesőzónától, teljes biztonságban nem érezheti magát. A birminghamiek legjobbja, Darren Bent továbbra is sérült, valószínűleg a rutinos Emile Heskey lesz Gabriel Agbonlahor ékpárja. Sir Alex megerősítette, hogy a Wigan ellen pihentetett Paul Scholes és a sérüléséből visszatérő Nani ott lesz a pályán. Decemberben Phil Jones góljával nyert a United a Villa Parkban.

  • Man. United - Aston Villa 2012-04-15 17:00:00
  • Tottenham - Chelsea 2012-04-15 19:00:00
  •  

 

 

 

Tottenham Hotspur-Chelsea 19:00
Tv: Digi Sport Hathárom-tipp: 2

A szombati liverpooli derbi után vasárnap londoni rangadót rendeznek a kupában két, felemás formában lévő csapattal. A Tottenham hetek óta csak szenved, hétfőn a Norwich oktatta a White Hart Lane-en, de még így is tartja negyedik, BL-pozícióját, amire annyira vágyik a Chelsea. A Kékek hétfőn fontos pontokat hullajtottak a Fulham ellen (1-1), a Bajnokok Ligája-indulás elúszóban van. Az is kérdés, hogy Roberto Di Matteo a mostani sorozatban még versenyben lévő csapatát milyen összeállításban küldi a Wembley gyepére három nappal a Barcelona elleni elődöntő előtt.

"Amikor kiderült, hogy a Barcelonával játszunk, elkezdtem elemezni ellenfelünket, de a pályán még nem volt időnk erre gyakorolni, mert a többi mérkőzésre koncentráltunk. Ha jó eredményt érünk el a Tottenham ellen, az nagyon pozitívan fog hatni a Barca elleni felkészülésünkre. Ezek a fiúk már többször megnyerték az FA-kupát, és nagyon szeretnek játszani a Wembleyben. Ez a trófea az egész világon ismert és nagy presztízzsel bír" - mondta az olasz menedzser, hozzátéve, nagyon élvezi, hogy pár nap alatt két döntő meccset játszanak.

A Spurs és a Chelsea a bajnokságban oda-vissza ikszelt egymással, az FA-kupa döntőjébe csak egyikük juthat be.

Harry Redknapp, a Spurs menedzsere arról beszélt, hogy ez az elődöntő, illetve a finálé kiharcolása a szezon csúcspontja számukra. "A négy közé jutottunk az FA-kupában, ami kiváló eredmény a klubnak. Természetesen a Bajnokok Ligájába is szeretnénk bejutni. Ha az év elején azt mondták volna nekem, hogy ebben a pozícióban leszünk, el lettem volna ragadtatva. Két remek elődöntőt rendeznek ezen a hétvégén. Ami a Chelsea-t és minket illet, két kiegyensúlyozott csapatról van szó, nagyon szoros meccsre számítok. Nagyon kevés fog dönteni, szerintem az, hogy ki fog ki jobb napot. Remélem, mi leszünk azok."

A Kékeknél John Terry és Ashley Cole sem százszázalékos, de szinte biztos, hogy ott lesznek a kezdőben, Braniszlav Ivanovics eltiltott. A Spursnél Younes Kaboul, William Gallas és Ledley King bajlódik sérüléssel. A szezonban mindkét összecsapásuk döntetlennel végződött (1-1 és 0-0).

A Tottenham 1991 után juthat ismét FA-kupa döntőbe (akkor a Nottinghamet legyőzte a fináléban), a Chelsea a kétezres években négyszer is a csúcsra jutott (2000, 2007, 2009, 2010), összesen már hatszor.

A vasárnapi program:
Premier League, 33. forduló:
Manchester United-Aston Villa 17:00 Tv: Digi Sport
 
FA Kupa, elődöntő: (London, Wembley Stadion):
Tottenham Hotspur-Chelsea 19:00 Tv: Digi Sport