Férfi kézilabda

Kelecsevics elhagyta a Ferencvárost

Elhagyja a Ferencváros csapatát és a szlovén Celje együtteséhez igazol a bosnyák válogatott átlövő, Marinko Kelecsevics.

A Ferencváros a mögöttünk álló szezonban megszerezte a magyar bajnokság harmadik helyét, amelyben kulcsszerepet játszott a klub 26 éves balátlövője. A bosnyák válogatott Kelecsevicset Vladan Matics kérésére igazolta le a szlovén sztárcsapat.

Arról már korábban is szó volt, hogy az egykoron Szegeden és a válogatottnál is dolgozó trénert követné egyik legjobb játékosa, de a két klub ez idáig nem tudott megegyezni a játékos vételáráról. A legnagyobb példányszámban eladott magyar sportnapilap információ szerint azonban az ügylet végére pont került, a magyar pontvadászat gólkirálya a szlovén élcsapathoz szerződik. Arról nincsenek pontos információk, hogy Kelecevicsért mennyi pénzt kapott a Ferencváros.

A zöld-fehérek az előttünk álló szezonban a PLER KC-val közösen indítanak csapatot, mivel a két klub gazdasági megfontolásból fuzionált, vagyis egybeolvadt egymással. A Zsiga Gyula irányításával készülő budapesti csapat számára azért is nagy érvágás a bosnyák klasszis elveszítése, mert Kelecevics mellett  korábban a másik nehéztüzér, a horvát Igor Kos is elhagyta az együttest.

Kos helyett a klubvezetés által "kinézett" Katzirz Dávid időközben pedig megegyezett a komoly célokat kitűző Csurgói KK-val.

A zöld-fehérek jelentős veszteségeket tudhatnak magukénak az idei nyáron:a tavalyi alapcsapatból távozott Buday, Dr. Czina, Kos, Kelecsevics és a vezetőedző Vladan Matics is - néhány játékos sorsa továbbra is kérdéses -, tehát nem lesz könnyű dolga a Ferencváros-PLER alakulatnak ha megszeretné ismételni a tavaly elért remek eredményeket.

A Ferencváros-PLER várható játékoskerete
2011/2012
Kapusok: Paul Teodor, Székely Márton, Tamási Zsolt
Jobbszélső: Bendó Csaba, Rév Mátyás vagy Weiszt Zsolt
Jobbátlövők: Marczinkó Máté
Irányítók: Bak Sándor, Lendvay Péter
Beállók: Kocsi András, Martin Mazák (?)
Balátlövők: Pozsgai Balázs (?)
Balszélsők: Bakos György, Pálos Gábor vagy Németh Tamás
Védő: Tóth József