Davis Kupa

Fucsovics három szoros szettben kikapott, Lettország jutott tovább

Fucsovics Márton vereséget szenvedett a lett Andis Juskától, így a magyar válogatott összesítésben 3-2-es vereséggel nem jutott tovább a tenisz Davis Kupa Euro-afrikai zónájának II. csoportjában.

Fucsovics pénteken óriási bravúrral legyőzte a lettek éljátékosát, Ernests Gulbist, majd Kellner Ádám is nyert Deniss Pavlovs ellen, így az első nap végén 2-0-ra vezetett a magyar válogatott. Szombaton a baltikumiak nyerték a párosmeccset, ezzel szépítettek, majd a vasárnapi negyedik mérkőzésen Gulbis egyesben is ki tudta javítani korábbi botlását, Balázs Attila ellen nyert, így mindent eldöntő ötödik mérkőzésre került sor.

Fucsovics Márton az Ernests Gulbis elleni mérkőzésén a tenisz Davis Kupában a Magyarország-Lettország mérkőzésen Nyíregyházán 2012-ben.

Azt Fucsovics kezdte jobban Juska ellen, az első szettben 2-1-nél már bréklabdája is volt, amit azonban nem tudott kihasználni. Később már ő is volt nehéz helyzetben, de végül egyikük sem vesztette el a saját szerváját, így rövidítésben dőlt el a játszma. Ott a magyar játékosnak volt hárompontos előnye és szettlabdája is, de végül a lett nyert 10-8-ra.

A második játszma elején rögtön megint brékközelbe került Fucsovics, de megint nem tudta ezt kihasználni. Ez végül 2-2 után sikerült először, és a magyar teniszező adogathatott is a második szett megnyeréséért, de ekkor Juska visszajött, és újabb rövidítést harcolt ki, amit ezúttal simán, 7-2-re nyert meg.

Fucsovicsnak a harmadik szettben is volt esélye brékelni, de ez csak ellenfelének sikerült, amit végig is tudott vinni, így ezt a játszmát 6-4-re nyerte meg.

Összesítésben tehát 3-2-es győzelmet aratott Lettország válogatottja, amely a Ciprus ellen simán nyerő Ukrajna együttese ellen folytatja a szereplését a Davis Kupában.

Tenisz, Davis Kupa
Euró-afrikai zóna, II. csoport, 2. forduló
Magyarország-Lettország 2-3
Fucsovics Márton-Andis Juska 6:7 (8-10), 6:7 (2-7), 4:6
korábban: Balázs Attila-Ernests Gulbis 4:6, 3:6, 3:6
 
szombaton játszották:
Bardóczky Kornél, Balázs Attila-Ernests Gulbis, Andis Juska 7:6 (7-5), 3:6, 4:6, 2:6
 
pénteken játszották:
Fucsovics Márton-Ernests Gulbis 6:7 (7-9), 6:3, 6:4, 4:6, 6:3
Kellner Ádám-Deniss Pavlovs 6:3, 6:7 (2-7), 6:3, 6:2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép forrása: nyirseghir.hu