NB I

Első győzelmét aratta Pécsen a Szentes-féle Diósgyőr

A Diósgyőr 2-1-re nyert Pécsen az NB I 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, vagyis Mink Olivérrel továbbra is nyeretlenek a baranyaiak, míg a DVTK négy vereség után első sikerét aratta Szentes Lázár irányításával.

A Diósgyőr 2-1-re nyert Pécsen az NB I 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.Mindössze két perc után vezetést szerzett a Diósgyőr: A 2. percben José Luque jobbról, 22 méterről bombázott a túlsó felső sarokba, Dibusz Dénes nem tudott időben reagálni (0-1). Bajzát Péter azonnal egyenlíthetett volna, de 12 méterről a bal felső mellé tüzelt. A 11. percben remek szabadrúgás-variációval egyenlített a Pécs: Regedei Csaba balról, 19 méterről legurította a labdát Frőhlich Rolandnak, aki sarokkal továbbított Andrej Causichoz, a horvát védő 22 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-1).

A Pécs szinte csak a védekezéssel foglalkozott az első félidőben, az egy szem csatár, Bajzát Péter hiába várta a labdákat elől. A DVTK ellenben bátran támadott, a 20. percben Takács Péter lőtt a kapu mellé 25 méterről, majd Abdouraman ugratta ki Luquét, aki jobbról, éles szögből lőtt, Dibusz védett a rövid saroknál, pár perc múlva a bal oldalon, pár méterrel közelebbről is megismételte az akciót, ezúttal mellé ment a labda.

Bacsa Patrik 20-ról a kapu jobb oldala mellé rúgott, aztán a félidő hosszabbításában Tisza Tibor visszaszerezte az előnyt a vendégeknek: egy előrevágott labdát Bacsához fejelt, aki jó ütemben passzolt Tiszához, a csatár előbb Todorovicsot, majd Dibuszt is elfektette, és balról, 4 méterről az üres kapuba helyezett (1-2). 

A szünet után a Pécsnek volt egy ígéretes lehetősége, Nagy József egy kényszerítő után 19 méterről nem sokkal lőtt a kapu jobb oldala mellé. Viszont továbbra is a diósgyőriek irányítottak, Tisza bal oldali szabadrúgását bravúrral fogta Dibusz, Seydi első labdaérintéséből alig tüzelt fölé.

A 72. percben kényszerűségből újoncot avatott Szentes Lázár, a megsérült Tajti Norbert helyére az első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Rakaczki Bence állt a kapuba, majd Bajzát fejesénél máris igazolta a bizalmat. A másik oldalon Seydi jobb oldali kísérletét biztosan fogta Dibusz.

Szentes Lázár négy vereség után győzelemre vezette a Diósgyőrt, Mink Olivérnek továbbra sincs meg az első sikere a baranyaiak kispadján.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
PMFC-Matias - Diósgyőri VTK 1-2 (1-2)
Pécs, 2500 néző, v.: Németh Á.
gólszerzők: Causic (11.), illetve Luque (2.), Tisza (45.)
sárga lap: Scepanovic (32.), Frőhlich (41.), illetve Rakovic (83.)
 
PMFC-Matias: Dibusz - Nagy J., Causic, Todorovic, Marovic (Goia, 88.) - Simonfalvi, Regedei, Scepanovic (Zeljkovic, 64.), Horváth Zs. - Frőhlich (Andorka, 76.), Bajzát
 
Diósgyőri VTK: Tajti (Rakaczki, 72.) - Vadász, Rakovic, Sekour, Vági - Tisza, Takács P., Luque, Abdouraman, Frizoni (Dobos, 93.) - Bacsa (Seydi, 69.)