Premier League

A United hozta a kötelezőt Buzsákyék ellen

A Manchester United 2-0-ra nyert a Queens Park Rangers ellen az Old Traffordon az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnapi játéknapján. A vezetést kérdéses tizenegyesből szerezte meg a címvédő, a londoniak tíz emberre fogyatkoztak, a győzelmet Paul Scholes biztosította be a második félidőben. Az MU nyolc ponttal vezet a City előtt, a QPR-ra pokoli hat forduló vár.

Két szabadrúgást rúghatott a Manchester United a mérkőzés elején, az elsőt Rooney a sorfalba lőtte, a másodiknál jobban célzott, Kennynek kellett védenie. A QPR-ban a kezdőként bizalmat kapót Buzsáky Ákos szervezett, a 10. percben egy remek indítása után Taarabt elszúrta a beadást, majd lövésre vállalkozott a magyar középpályás távolról, de gyenge kísérlet volt.

A 14. percben Lee Mason csúnyán belenyúlt a meccsbe, Derry kicsit megrángatta a lesről visszalépő Ashley Youngot, a szélső nagyot esett, az asszisztens nem jelzett, a bíró pedig befújta a tizenegyest, sőt, piros lapot osztott ki a vendégek játékosának. Paddy Kenny jó irányba vetődött, de nem tudta megfogni Rooney büntetőjét (1-0). Pár perc múlva Taarabt megpattanó lövésénél De Gea hárított a kapufa segítségével, a másik oldalon a nagy kedvvel játszó Rooney tesztelte Kennyt. A hajrában Welbeck került kétszer is helyzetbe, fölényben volt az első félidőben a United, de egy nagyon véleményes tizenegyessel vezetett.

A Manchester United 2-0-ra nyert a Queens Park Rangers ellen az Old Traffordon az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A folytatásban is uralta a meccset a hazai csapat, Welbeck balról, 8 méterről fölé tüzelt, Scholes és Rooney, távolról próbálkozott, Rafel és Welbeck ziccert hibázott - mindketten a kapusba lőttek.

Hiába játszott tíz emberrel a Queens Park, a Vörös Ördögök sokáig nem tudták bebiztosítani győzelmüket, végül a 68. percben Paul Scholes sokadik átlövése beakadt, Taarabt labdaeladása után középről, 21 méterről lőtt laposan a jobb alsóba (2-0).

A hátralévő időben a United visszahúzódott, de így is életveszélyes volt, Carrick 25 méterről a jobb kapufára bombázott. Bár az első gólt ajándékba kapta, a címvédő teljesen megérdemelten győzött, végig jobb volt a QPR-nál. Sir Alex Ferguson együttesének előnye jelenleg nyolc pont a később pályára lépő Manchester City előtt. Buzsákyéknak nagyon nehéz dolguk lesz a bajnoki hajrában, meccselnek még a Tottenhammel, a Chelsea-vel és a Manchester Cityvel is.

Premier League, 32. forduló:
Manchester United-Queens Park Rangers 2-0 (1-0)
gólszerző: Rooney (15.), Scholes (68.)
kiállítva: Derry (14. - QPR)
 
Később:
Arsenal-Manchester City 17:00
 
Szombaton játszották:
Stoke City-Wolverhampton Wanderers 2-1 (1-1)
g: Huth (37.), Crouch (61.), illetve Kightly (26.)
 
Bolton Wanderers-Fulham 0-3 (0-2)
g: Dempsey (30., 45.), Diarra (80.)
 
Chelsea-Wigan Athletic 2-1 (0-0)
g: Ivanovic (62.), Mata (92.), illetve Diame (83.)
 
FC Liverpool-Aston Villa 1-1 (0-1)
g: Suarez (82.), illetve Herd (10.)
 
Norwich City-Everton 2-2 (1-1)
g: Howson (39.), Holt (76.), illetve Jelavic (22., 61.)
 
West Bromwich Albion-Blackburn Rovers 3-0 (1-0)
g: Olsson (7., öngól), Fortune (69.), Ridgewell (85.)
kiállítva: Modeste (90., Blackburn)
 
Sunderland-Tottenham Hotspur 0-0
 
Pénteken játszották:
Swansea City-Newcastle United 0-2 (0-1)
g: P. Cissé (5., 69.)