Serie A

Nincs megállapodás, elmarad a hétvégi olasz forduló

A spanyolhoz hasonlóan az olasz labdarúgó-bajnokság 2011-2012-es szezonja is késéssel indul: a liga és a játékosok képviselői csütörtökön sem tudtak megegyezni, így elmarad a Serie A hétvégi rajtja.

A spanyolhoz hasonlóan az olasz labdarúgó-bajnokság 2011-2012-es szezonja is késéssel indul

A sztrájk hátterében az áll, hogy a Serie A húsz csapatkapitánya és a játékosok szakszervezetének (AIC) képviselője már korábban aláírta az új kollektív szerződést, és az AIC már akkor közölte: amíg ez a liga részéről is meg nem történik, addig a futballisták nem hajlandóak pályára lépni. A tavaly lejárt szerződés körüli vita során az elmúlt évadban a játékosok kétszer is kilátásba helyezték a sztrájkot, de akkor a tárgyalások eredményre vezettek. A liga többek között azt szeretné elérni, hogy a futballisták akaratuk ellenére is eladhatók legyenek, illetve hogy a "kiselejtezett" játékosokat ki lehessen zárni az edzésekről. Az AIC hallani sem akar ezekről a tervekről.

Szerdán az olasz labdarúgóliga illetékesei nem szavazták meg a játékosok által támogatott új kollektív szerződés aláírását, és a csütörtöki tárgyalások sem vezettek eredményre. A La Gazzetta dello Sport szerint Maurizio Beretta, a liga elnöke elmondta, hogy álláspontjuk nem változott, a szerződés ominózus 4. és 7. cikkelyét nem fogadják el.