Sportfogadás

Clijsters és Berdych is könnyedén juthat a második fordulóba

  • Barcsai Róbert

Hétfő hajnalban kezdetét veszi a 2012-es év első Grand Slam-tornája Melbourne-ben, az Australian Open pedig kiváló mérkőzésekkel szolgálhat a fogadni vágyók számára. Ebben a cikkben összeválogattunk néhány tippet az első játéknapról.

Tomas Berdych (7) - Albert Ramos-Vinolas
Hathárom tipp: Összes játék – Under 27.5 @1.87

A cseh klasszis jól kezdte az idei évet, a Hopman-Kupa küzdelmeiben négy mérkőzéséből négyet megnyert, ráadásul olyan játékosokat nyomott le simán 2-0-ra, mint Mardy Fish (6-3, 6-3), vagy épp Richard Gasquet (7-6, 6-4). Előző héten a kooyongi meghívásos tornán lépett pályára, ahol Andy Roddicktól és Bernard Tomic-tól kapott ki három szoros szettben.

Ramos Vinolas Spanyolországból érkezett, így talán nem meglepő, ha elsősorban salakon mozog otthonosan, mérkőzéseinek csupán 10%-át játszotta kemény pályán. Idén Dohában lépett pályára először, akkor Tursonovot nagy csatában legyőzte az első körben, a második fordulóban pedig játék nélkül ment tovább. A végállomást a negyeddöntőben a Tsonga elleni meccs jelentette, a francia 6-2, 6-1-gyel búcsúztatta a spanyolt. Előző héten Aucklandben az első körben esett ki a cseh Lukas Rosollal szemben, szintén meglehetősen simán, 6-2, 6-4 arányban.
Ha figyelembe vesszük, hogy Ramos Vinolasnak nagyon idegen lesz a kemény borítás, valamint azt, hogy Berdych évről évre magabiztosan gyűri le első körös ellenfeleit, akkor úgy gondolom, hogy ez lehet a legerősebb tipp erre az összecsapásra. A két játékos még sohasem találkozott egymással.

Berdych az Australian Open első fordulójában
Év Ellenfél Eredmény
2011 Crugnola 6-4, 6-0, 6-2
2010 Haase 6-0, 6-3, 6-3

Ivan Ljubicic (28) - Lukas Lacko (Q)
Hathárom tipp: Összes játék – Over 39.5 @1.95

 

 

 



A horvátok veterán klasszisa, Ivan Ljubicic legutoljára tavaly november elején játszott még, tehát az ő formájáról nem tudhatunk sokat, de az, hogy komolyabb felvezető tornák nélkül érkezett Melbourne-be, nem vetít előre jó dolgokat.

Lukas Lacko a selejtezőből érkezett, ahol a Pospisil-Bedene-Bubka triót verte, ráadásul szettet sem bukott. Lacko számára mindenképpen előnyt jelenthet, hogy játszott már Melbourne-ben, tehát jobban érzi a pályát, mint horvát ellenfele.

Lacko-Ljubicic egymás ellen
Év Helyszín Borítás Eredmény
2010 Zágráb Kemény 7-6, 5-7, 7-6


Mivel Ljubicic kerek két hónapja nincs játékban, ráadásul nem is túl fiatal, ezért úgy gondolom, hogy a jó formában lévő Lacko könnyedén megszorongathatja. Ljubicic amúgy is ritkán tud könnyedén szettet nyerni, ma ráadásul jó eséllyel látunk legalább egy tie breaket, ezért a 39.5-ös határ könnyedén túlszárnyalható. A két játékos egyszer már találkozott egymással, akkor óriási meglepetésre Lacko hazai pályán verte meg Ljubicicet.

Kim Clijsters (11) – Joao Maria Koehler
Hathárom tipp: Összes játék – Under 17.5 @1.73

Kim Clijsters címvédőként érkezik Melbournbe, igaz, a felkészülés nem egészen úgy sikerült számára, ahogyan azt szerette volna. A felvezető tornák közül egyedül a Brisbane-i versenyen játszott, ahol egészen az elődöntőig menetelt, ahol a Hantuchova elleni meccsét fel kellett adnia, azonban a sérülése a hírek szerint már rendbejött.

A mindössze 20 éves portugál Koehler főleg ITF szinten ismert játékos, aki a selejtezőből jutott fel a főtáblára, igaz komoly nehézségek árán. Az első körben a japán Doit (4-6, 7-6, 8-6), a második fordulóban az olasz Camerint (3-6, 6-3, 6-4), a főtáblára jutásért pedig az amerikai Boserupot (6-2, 6-2) verte.

A két játékos kvalitása között nem kérdéses a különbség, ezért úgy gondolom, hogy az Australian Opent tradicionálisan jól kezdő belga hölgyemény nagyon simán két szettben veri a portugált.

Kim Clijsters az Australian Open első körében:
Év Ellenfél Eredmény
2011 Safina 6-0, 6-0
2010 Tetreault 6-0, 6-4
2007 Bardina 6-0, 6-0
     
A két játékos még sosem találkozott egymással.

 


 

 

 

 


Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!