Roland Garros

A lépni is alig tudó Murray továbbküzdötte magát, Czink kiesett

Sérülten játszva is nyerni tudott a negyedik kiemelt Andy Murray a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Jarkko Nieminen ellen. A nőknél negyedik kiemelt Petra Kvitová könnyedén győzte le Urszula Radwanskát.

Murray már a mérkőzés elején bajba került, miután megfájdult a dereka, és mozogni is alig tudott. Az adogatásoknál nem tudott felugrani, a tenyeresekbe nem tudott beleállni és futni sem bírt. Ennek megfelelően Nieminen uralta az első szettet, könnyedén nyerte a játékokat, és 6:1-re diadalmaskodott a játszmában.

Nem lett volna meglepő, ha a skót feladja a mérkőzést, és valószínűleg erre várt finn ellenfele is, ez azonban nem történt meg. Folytatták a találkozót, és hiába kezdte sokkal jobban a második szettet is Nieminen, 4:1-es vezetése után nagyot fordult a játék. Ő nem tudta tartani a saját színvonalát, miközben Murray lassan összeszedte magát, a mozgása alapján fokozatosan múlhatott a fájdalma. Ki is tudott egyenlíteni, és végül 6:4-re nyerte a szettet.

Andy Murrayt ápolja a gyúró a Roland Garroson 2012-ben a Jarkko Nieminen elleni mérkőzésen.

Innentől szinte csak a negyedik kiemelt volt a pályán, aki hiába nem volt tökéletes állapotban, Nieminen nagyon rosszul játszott, alig ütött labdát a pályára, ziccereket rontott, így gyakorlatilag a harmadik és a negyedik játszmát is odadobta Murraynek, aki nagy küzdelem árán jutott tovább.

A hatodik kiemelt David Ferrernek sokkal könnyebb dolga volt, ő a francia Benoit Paire ellen sima három szettben győzött, ahogy az ötödik helyen rangsorolt Jo-Wilfried Tsonga is könnyedén jutott tovább, miután a szerdán 1-1-es szettaránynál félbeszakadt mérkőzésén magabiztos játékkal nyert további két játszmát Cedrik-Marcel Stebe ellen.

A nőknél a wimbledoni címvédő Petra Kvitová a harmadik kiemelt Agnieszka Radwanska húgával, Urszulával mérkőzött meg, aki ellen 24 perc alatt megnyerte az első szettet 6:1-re, majd a második elején megpihent ugyan egy kicsit, de az is az övé lett 6:3-ra.

Az utolsó versenyben maradt magyar játékos, Czink Melinda sajnos nem jutott a harmadik fordulóba, hiába vezetett 3:1-re a döntő szettben a 22. kiemelt Anasztaszija Pavljucsenkova ellen. Az orosz játékos ettől kezdve ugyanis egy játékot sem engedett Czinknek, így ő folytathatja a Roland Garrost.

Roland Garros
2. forduló (a 32 közé jutásért)
férfiak:
Murray (brit, 4.)-Nieminen (finn) 1:6, 6:4, 6:1, 6:2
Tsonga (francia, 5.)-Stebe (német) 6:2, 4:6, 6:2, 6:1
Ferrer (spanyol, 6.)-Paire (francia) 6:3, 6:3, 6:2
Goffin (belga)-Clement (francia) 3:6, 7:6 (7-2), 0:6, 6:2, 6:1
Raonic (kanadai, 19.)-Levine (amerikai) 6:4, 7:5, 6:2
Monaco (argentin, 13.)-Rosol (cseh) 7:6 (7-4), 6:0, 7:6 (7-5)
Giraldo (kolumbiai)-Tomic (ausztrál, 25.) 6:4, 6:1, 6:3
 
nők:
Kvitová (cseh, 4.)-U. Radwanska (lengyel) 6:1, 6:3
Zakopalova (cseh)-Kirilenko (orosz, 16.) 6:4, 3:6, 6:3
Pavljucsenkova (orosz, 22.)-CZINK MELINDA (magyar) 4:6, 6:3, 6:3
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.