Légiósaink

Megyeri bajnok lett, Szalai, Németh, Vanczák és Rudolf győztes gólt szerzett

Igencsak sikeres hévégén van túl a magyar idegenlégiósok legtöbbje, négyen - legalább statisztikai értelemben - győztes gólt szereztek csapataikban, Megyeri Balázs pedig bajnoki címet ünnepelhetett az Olimpiakosz Pireusszal Görögországban.

ANGLIA

Kéz a kézben folytatták a menekülést a kiesés elől a hétvégén Bogdán Ádám és Buzsáky Ákos együttesei a Premier League-ben. Előbbi, a Bolton a magyar kapussal nyert 3-2-re az utolsó helyezett Wolverhampton otthonában, utóbbi, a Queens Park Rangers az Arsenalt lepte meg és győzte le 2-1-re hazai pályán. Buzsáky a cserék közül nézte végig a meccset. A QPR a siker ellenére is a 18., kieső helyen áll, de a Boltonnak is csak egy ponttal van többje, mint a londoni gárdának, a Blackburnnek és a Wigannek. Somogyi Csaba csapata, a Fulham szintén győzött a Notwich ellen, a hálóőrt nem nevezték. Gera Zoltán és Fülöp Márton West Bromwich-a az Everton otthonában kapott ki, egyik játékos egészségi állapota sem engedte meg, hogy keretbe kerüljenek.

A Championshipben Futács Márkó a 69. percben állt be a Portsmouth-ba, amely hazai pályán kapott ki 5-1-re a Burnleytől, Gulácsi Péter pedig a kispadon ült a Hullban, amely szintén otthon szenvedett 2-0-s vereséget a Coventrytől.

A League One-ban Kurucz Péter nem volt kerettag a 3-3-as döntetlent játszó Rochdale-ben.

NÉMETORSZÁG

A Bundesligában Hajnal Tamás is ott volt 70 percig a Stuttgartban, amely a címvédő és listavezető Dortmund ellen ért el 4-4-es döntetlent egy drámai mérkőzésen pénteken este. Szalai Ádám szintén kezdő volt a Mainzban, amely a Werder Bremen otthonában tudott 3-0-ra nyerni, ráadásul a meccs első gólját a magyar válogatott csatára szerezte - fájós lábbal, mivel hét közben rúgást kapott egy edzésen. A támadót sajnos még az első félidőben le kellett cserélni kisebb agyrázkódás miatt. Stieber Zoltánt nem nevezték a mérkőzésre.

A másodosztályban a Király Gáborral felálló 1860 München meglepetésre kikapott hazai pályán az utolsó helyezett Rostocktól, míg a Duisburg Lázok János nélkül szerzett pontot az Ingolstadt vendégeként (1-1), és ötpontos előnyben van az osztályozós helyen álló Karlsruhe előtt.

A Regionalligában Nagy Dániel kezdő volt és 86 percet játszott a Hamburg második csapatában, amely 2-0-ra legyőzte a Hannover tartalékjait.

OLASZORSZÁG

A Serie B-ben idegenben győzte le a feljutásra is esélyes Pescarát a Bari (2-1), amelyben Simon Ádám a kispadon kapott helyet. Filkor Attila a 63. percben állt be a Livornóba, amely szintén 2-1-re verte idegenben a Gubbiót. Laczkó Zsolt végig pályán volt a Nocerinát 2-0-ra verő Sampdoriában. Vass Ádám és Feczesin Róbert együttese, a Brescia hétfőn este lép pályára.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádámék nagy menetelésben vannak, sorozatban háromszor nyertek, ezúttal a szintén a kiesés ellen küzdő Gijónt győzték le idegenben 2-1-re, ráadásul a magyar játékos végig pályán volt a Zaragozában. A győzelemmel is kieső helyen maradtak azonban, négy pont a hátrányuk a Betis ellen döntetlent játszó Villarreal mögött.

HOLLANDIA

Babos Gábor és Vadócz Krisztián végig pályán volt, Szélesi Zoltán a szünetben állt be a Nijmegenbe, amely 2-0-ra nyert a De Graafschap ellen az Eredivisie-ben. Németh Krisztián a Waalwijkben, Horváth Gábor a Den Haagban volt kezdő a forduló "magyar rangadóján". A két játékos közül a csatár örülhetett, hiszen ő szerezte a találkozó egyetlen gólját a 23. percben, épp a védő mellől. Németh 71, Horváth 59 percet kapott.

Németh gólja 1:18-tól látható

BELGIUM

Köteles László csereként beállva tért vissza sérüléséből a Genkbe, a 34. percben lépett pályára a Brugge otthonában. Tőzsér Dániel a cserepadról nézte végig a mérkőzést, amelyen együttesük 2-0-s vereséget szenvedett. A Brugge ezzel a győzelemmel egy pontra megközelített az Anderlechtet, amely Juhász Rolanddal a soraiban játszott 1-1-es döntetlent a Kortrijkkal, amelybe Czvitkovics Pétert nem nevezték.

OROSZORSZÁG

A Premjer Ligában Huszti Szabolcs a 89. percben állt be a Szpartak Moszkva ellen idegenben 2-1-re nyerő Zenitbe, Dzsudzsák Balázs pedig a kispadon kapott helyet a Lokomotiv Moszkva vendégeként 2-0-s győzelmet arató Dinamóban.

A másodosztályban Priskin Tamás kimaradt a Novoszibirszk ellen otthon 1-1-et játszó Alanyija keretéből.

GÖRÖGORSZÁG

Megyeri Balázzsal a kapujában nyert 1-0-ra az Olimpiakosz a Panaitolikosz otthonában, így három fordulóval a bajnokság vége előtt megtartotta tízpontos előnyét a Panathinaikosz előtt, ezzel bebiztosította bajnoki címét.

Így ünnepelték a bajnoki címet az Olimpiakosz öltözőjében

Az athéni együttesben Rudolf Gergely megszerezte első gólját, ami győzelmet ért az Arisz ellen. Ezzel az is eldőlt, hogy a Pana ezüstéremmel fejezi be szezont.

A Bodor Boldizsárt nem nevező OFI Kréta 2-2-re végzett a Tripolisz vendégeként, a Pogacsics Krisztiánt nélkülöző Panioniosz pedig 2-0-ra nyert a Levadiakosz ellen.

AUSZTRIA

Szabics Imre végig pályán volt a Sturm Grazban, amely 9 emberrel fejezte be a Ried elleni mérkőzését, de egy pontot így is megmentett (0-0). Sáfár Szabolcs hibátlanul védte a Wacker Innsbruck kapuját, 2-0-ra nyertek a Kapfenberg ellen. Waltner Róbert nélkül játszott 0-0-s döntetlent a Mattersburg a Wiener Neustadt ellen.

TÖRÖKORSZÁG

Lázár Pál a 89. percben állt be a Samsunsporba, amely bravúrgyőzelmet aratott idegenben a Besiktas ellen (1-0), és amely így az alapszakasz utolsó fordulójában némi szerencsével még kiharcolhatja a bennmaradást. Elek Ákos nem kapott lehetőséget az Eskisehirsporban, amely 2-2-re végzett a Kayserispor otthonában.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Vanczák Vilmos fejjel szerezte nyolcadik gólját a svájci bajnokságban, és legyőzték 2-0-ra a Grasshopperst. A 36 pontos levonásuk miatt a hátrányuk továbbra is nyolc pont az osztályozós helyen álló Lausanne mögött, kilenc fordulóval a szezon vége előtt.

Norvégiában Korcsmár Zsolt végigjátszotta a Brann Sandnes elleni meccsét (3-1-re nyertek), Kovács Péter pedig kezdőként 59 percet játszott a Strömsgodset-Valerenga találkozón, amin 3-2-re győztek.

A francia másodosztályban Koman Vladimir végig pályán volt a Le Mans otthonában 1-0-ra nyerő Monacóban, amely sorozatban hét meccs óta veretlen és ebből ötöt meg is nyert.