Átigazolás

André Alves már tavasszal az Omonia Nicosia játékosa lesz - hivatalos

A Videoton és az Omonia Nicosia is megerősítette, hogy André Alves már januárban a ciprusi csapathoz igazol.

A Videoton és az Omonia Nicosia is megerősítette, hogy André Alves már januárban a ciprusi csapathoz igazol

Mint ismert, január 20-án derült ki, hogy a következő szezontól a ciprusi Omonia Nicosia labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását André Alves, a Videoton brazil-magyar kettős állampolgárságú csatára. Az akkori közlemény szerint a zöld-fehér egyesület már a mostani, téli átigazolási szezonban le akarta szerződtetni a támadót, ám ebben nem sikerült megegyezésre jutnia a Videotonnal - szerintük azért, mert a magyar klub "teljesíthetetlen követelésekkel" lépett fel.

Mivel a 28 esztendős Alves szerződése az idény végén lejár, a fehérváriak legértékesebb játékosa ingyen hagyta volna el a Vidit. A bajnoki címvédőnél Alvest másfél hete a tartalékcsapathoz száműzték magatartása miatt, mivel a csatár klubja több szerződés-hosszabbítási ajánlatát sem fogadta el, és irreális feltételeket támasztott. Emellett a Videotonhoz érkező, a klubnak megfelelő ajánlatokat visszautasította, majd kiderült, hogy már korábban előszerződést kötött a ciprusiakkal.

Az ügy végül hétfőre a klubok és a futballista számára is elfogadhatóan rendeződött, hosszú tárgyalássorozat végén megegyezett meg a két egyesület, Alves már most az Omonia Nicosiához igazol. A vidi hu szerint "a mindvégig nagyon korrekt módon eljáró ciprusi klub végül a Videoton FC számára is kedvező ajánlatot tett." A sportnapilap információi szerint az Omonia utolsó ajánlata 230 ezer euró volt, amelyet a magyar bajnokcsapat - a korábbi kétszázezerrel szemben - már elfogadott.

Alves 2009 óta játszott a székesfehérvári gárdában, amelynek színeiben 91 bajnoki mérkőzésen 55 gólt szerzett. Az előző idényben ő volt az NB I gólkirálya.

A csatár már megérkezett Ciprusra, és részt vett a csapat délelőtti edzésén.

További átigazolási hírekért, pletykákért kattints ide!