NBA

Sokat túlóráztak a 12. játéknapon

A 12. játéknapon kilenc mérkőzést rendeztek az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), izgalmakban pedig ezúttal sem volt hiány, hiszen két mérkőzés is hosszabbításba torkollt.

Vince Carter

Indiana-Washington
89-85

Ha nem is túl egyszerűen, de végül megszerezte idei harmadik sikerét az Indiana Pacers gárdája, így a Washington továbbra is nyeretlen. A rendkívül kevés pontot hozó találkozó mindvégig kiegyensúlyozott csatát hozott, a Pacers pedig csak az utolsó negyedbeli 19-13-as sikerének köszönheti újabb győzelmét.

Danny Granger hiányában ezúttal Paul George volt a hazaiak legjobbja 20 egységgel, míg a másik oldalon mind Emeka Okafor, mind az újonc Bradley Beal 17 pontot könyvelhetett el.

Charlotte-Dallas
101-97 (h.u.)

A Charlotte idén egyszer már csúfos vereséget szenvedett a Dallastól, ám ezúttal sikerült visszavágnia a Bobcatsnek a korábbi sérelmekért. Közel sem kezdődött azonban egyszerűen a mérkőzés, hiszen a nagyszünetben a tavalyelőtti bajnok már 11 pontos előnyben volt, azonban Mayóék mintha az öltözőben ragadtak volna, hiszen a harmadik játékrészt hat ponttal veszítették el. A végjáték szintén a Bobcatsnek sikerült jobban, a rendes játékidő pedig döntetlennel végződött. A két napon belül második mérkőzését játszó dallasiak nem bírták a hosszabbítást, így elszenvedték idei harmadik vereségüket.

A hazaiakat a fiatalok repítették, Kemba Walker 26, míg Michael Kidd-Gilchrist 25 egységet termelt. A másik oldalon szokás szerint O.J. Mayo volt a legjobb, méghozzá 22 ponttal.

Houston-Detroit
96-82

Megszerezte idei első hazai győzelmét a Houston Rockets, ugyanakkor a Detroit Pistons immár 0-7-tel áll az alapszakaszban. Félidőben ugyan csak hat pont volt a hazaiak előnye, a nagyszünet után viszont ez a különbség 15-re nőtt, így nem lehetett kérdéses a győztes kiléte.

A meccs legjobbja James Harden volt 20 ponttal, így azonban a mérkőzésre adott tippünk nem jött be, hiszen mi legalább 24 egységet vártunk az ifjú titántól.

Milwaukee-Boston
92-96

Nehéz mérkőzésen van túl a Boston Celtics gárdája, hiszen Milwaukee-ban aratott bravúros győzelmet. Rivers mester ezúttal a Rondo-Terry-Garnett-Pierce-Bass összeállításban küldte pályára fiait, amelynek meg is lett az eredménye, hiszen Brandon Bassen kívül mindenki legalább tíz pontot könyvelhetett el.

A sikert mégsem ennek, hanem a kiváló hajrájának köszönhette a Celtics, az utolsó játékrészt ugyanis 32-24-re hozták a Kelták.

A mérkőzést 25 ponttal záró Paul Pierce így nyilatkozott a találkozó után: „Jól mozgattuk a labdát. Rondo betörései megnyitották nekünk az utat, én például képes voltam kihasználni a helyzeteimet, de úgy gondolom, hogy kiválóan játszottunk.”

Portland-San Antonio
109-112

Izgalmas összecsapást hozott az est legnagyobb nyugati rangadója, a Portland-San Antonio összecsapás is, pedig félidőben semmi nem utalt arra, hogy Tony Parkerék győztesen hagyhatják el a játékteret, hiszen ekkor már kilenc ponttal voltak lemaradva. A második félidő, azon belül is a kilenc ponttal megnyert záró negyed viszont a vendégek felé billentették a mérleg nyelvét, akik egyértelműen jobban bírták a hajrát.

A hazaiaknál elsősorban a cserék gyengélkedtek, mivel összesen csak négy pontot hoztak össze, ugyanakkor a kezdőknél több kiváló produkciót is láthattunk. Nicolas Batum például 33 ponttal, LaMarcus Aldridge pedig 29-cel zárt, a vendégek legjobbja pedig a kispadról beálló Gary Neal volt 27 egységgel.

Golden State-Denver
101-107 (h.u.)

Nem várt pontínséget hozott a Golden State-Denver összecsapás, hiszen a felek csak két hosszabbításnak köszönhetően tudták átlépni a 100 pontos határt. Végül a Denver bírta jobban a hajrát, hiszen a csapat két sztárja, Danilo Gallinari és Andre Iguodala egyaránt egy-egy triplát, valamint két-két büntetőt értékesített a végjátékban, amelynek köszönhetően a Nuggets meg is nyerte a mérkőzést.

A hazaiak legjobbja a másodéves Klay Thompson volt 23 ponttal, míg a vendégeknél Danilo Gallinari 21, Andre Iguodala 19, Kenneth Faried pedig 18 egységig jutott.

A játéknap további mérkőzésein elsőként a Philadelphia tudott nyerni Torontóban, köszönhetően a nem mindennapi, 32-7-re megnyert negyedének. A Minnesota nem bírta tovább sztárjai nélkül, és elvérzett Chicagóban, míg a Utah otthon hozta a papírformát, és tömte ki a Sunst.

NBA
Alapszakasz, 12. játéknap
Indiana-Washington 89-85
Toronto-Philadelphia 83-93
Charlotte-Dallas 101-97 (h.u.)
Chicago-Minnesota 87-80
Houston-Detroit 96-82
Milwaukee-Boston 92-96
Utah-Phoenix 94-81
Portland-San Antonio 109-112
Golden State-Denver 101-107 (h.u.)