NB I

A Haladás a kiesés szélére sodorta az MTK-t

A szombathelyi együttes Kenesei, Fodrek és Halmosi góljával 3-0-ra nyert a Hungária körúton, ezzel már-már reménytelen helyzetbe hozva a hazaiakat.

Kenesei lőtte az első gólt a Hungária körútonKiesési rangadót rendeztek a Hungária körúton szerda este. A kiesőhelyen álló MTK azt a Haladást fogadta, amelynek egy pont is elég lett volna az első osztályú tagsága meghosszabbításához. Garami József kihagyta Vukadinovicsot, Hrepkát és Eppelt is a csapatból, míg Aczél Zoltán Sipos és Fodrek padra ültetéséről döntött.

Feszült hangulatban kezdődött a találkozó, rengeteg volt a durvaság a pályán. Az első komoly lehetőség a 17. percben a vendégek előtt adódott, Nagynak játszották be a labdát, aki az átvétel után még csinált egy cselt, majd 8 méterről centikkel lőtt a kapu jobb felső sarka fölé. Az MTK nem tudta feltörni Aczélék védelmét, szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek Rózsa kapujára. A 32. percben aztán még nagyobb bajba kerültek, Halmosi ment el a bal oldalon, majd középre ívelt, ahol Kenesei érkezett és 8 méterről Ladányi cipőjére fejelt, onnan pedig a kapuba pattant a labda (0-1).

Ezt követően Oross növelhette volna még az előnyt, de így is egygólos előnnyel vonultak az öltözőbe a vasiak. A szünetben Wolfe és Könyves helyén Gál és Hrepka folytatta a játékot az MTK-nál. A csere viszont nem jól sült el, mert az 57. percben a reklamáló Hrepkát egyből kiállította Vad játékvezető. Az MTK játékosai idegileg nem viselték el a nyomást, így tovább fogyatkoztak: Sütő hozta szinte reménytelen helyzetbe csapatát, amikor rövid időn belül két sárga lapot is begyűjtött, így kiállíttatta magát.

A Haladás kilenc ember ellen tartotta a labdát, a kék-fehérek pedig kettős emberhátrányba nem tudtak támadni. A 71. percben eldőlhetett volna minden, egy kontra után Halmosi vitte kapura a labdát, kijött elé a kapus, de ő ahelyett, hogy lepasszolta volna az üres kapuval szemben álló Siposnak, önző módon a kapusba lőtt.

A 81. percben minden eldőlt, egy előre vágott labdára Fodrek csapott le Szekeres kíséretében, majd jobbról, 13 méterről kapuba lőtt (0-2).

A vasiak a 87. percben megszerezték a harmadik góljukat is, Tóth gurította vissza a labdát jobbról Halmosinak, aki 11 méterről a bal felső sarokba bombázott (0-3).

Ezzel a Haladás egészen biztosan NB I-es lesz jövőre, az MTK viszont négy pontot kell, hogy ledolgozzon az utolsó két fordulóban.

Monicomp Liga 28. forduló

MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 0-3 (0-1)

Hidegkuti Stadion, 700 néző, v.: Vad II.

MTK Budapest: Hegedűs L. - Hajdú, Szekeres A., Sütő, Ladányi - Wolfe (Gál, a szünetben), Kanta J., Pátkai - Könyves (Hrepka, a szünetben), Tischler (Eppel, 66.), Pál

Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel D., Tóth P. - Nagy I. G. (Sluka, 85.), Iszlai, Simon Á., Halmosi - Oross (Fodrek, 69.), Kenesei (Sipos, 56.)

Gólszerző: Kenesei (30.), Fodrek (81.), Halmosi (87.)

nb1