Serie A

A Roma elsöpörte az Intert, a Milan és a Juve egyformán gyenge volt

Lendületes játékkal könnyedén legyőzte a Roma az Intert a Serie A 22. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén. A nap másik rangadóján a Milan nem bírt a Napolival, de az éllovas Juventus is elszórt két pontot a kiesés elől menekülő Siena ellen.

A Roma nagyon meglepte az Intert, legalábbis utóbbiak rögtön a meccs legelején beszorultak a kapujuk elé, és Borini már a 4. percben elereszthetett egy veszélyes lövést. Ekkor még nem kellett védenie Julio Césarnak, de a 12. percben már igen, amikor Totti sarkazása után Lamela lőtt éles szögből. A kapus védeni tudott, de az egy perccel később elvégzett Roma-szögletnél már tehetetlen volt. Juan remek ütemben robbant be, egyedül emelkedett, és a bal alsóba fejelt. (1-0)

A gól után a hazaiak visszább húzódtak Milito ennek köszönhetően ki is harcolt magának egy helyzetet, de a lövését Stekelenburg védte. Az első félidő középső szakasza eseménytelenül telt, de a hajrában újra villant a Roma. Pjanic labdájával Borini futott el a bal oldalon, egy visszacsellel becsapta Samuelt, és az ötös sarkáról a hosszú alsóba lőtt. (2-0)

Fabio Borini lő Walter Samuel és Julo César mellett a kapuba a Roma-Inter mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A szünet után gyorsan eldőlt a meccs, Juan ívelése ugyanis egyedül találta elöl Borinit, aki a második gólját is megszerezte a 49. percben. (3-0)

A második félidő viszonylag eseménytelen játékot hozott, és csak a cserék beállása után pörgött fel egy kicsit a Roma. Bojan Krkic meg is lőtte a maga gólját, a 89. percben négy védő között forgolódva talált be a jobb alsóba 15 méterről. Ezzel alakult ki a 4-0-s végeredmény, amivel a fővárosi együttes két pontra csökkentette a hátrányát az Inter mögött, de maradt a hatodik.

A San Siróban a várakozásoknak megfelelően a Napoli beállt védekezni, és kontrákra készült, a Milan pedig próbálta irányítani a játékot - kevés sikerrel. Seedorf a meccs elején ugyan lőtt egyet távolról, de azt is De Sanctis kezébe. A vendégek labdaszerzéseiből - vagy ha úgy tetszik, a hazai védők labdaeladásaiból - veszélyesebb lehetőségek alakultak ki, de ezek is kimaradtak, és alapvetően egy óriási stratégiai harcba fulladt az első félidő.

A második játékrészben a piros-feketék valamelyest tudtak javítani a játékukon, főleg Ibrahimovic kreativitása révén, de aztán épp a svéd csatár sodorta nehéz helyzetbe a csapatát. A 64. percben ugyanis a milanos Nocerino összeszólalkozott Aronicával, Ibrahimovic pedig odasétált, és egy sunyi mozdulattal úgy ölelte át csapattársát, hogy közben pofon vágta az ellenfél játékosát. A játékvezető asszisztense azonban látta ezt, a hevesen reklamáló De Sanctis nyomása közepette súgott Nicola Rizzolinak, aki felmutatta a piros lapot a támadónak.

Emberelőnyben valamivel több tere lett a Napolinak, de nem tudtak igazából nyomást gyakorolni a hazaiakra, hiába alakítottak ki néhány lehetőséget, hol Cavani fejelt pontatlanul, hol Zuniga lőtt rosszul a kapuval szemben. Ebben az időszakban pedig a Milan kontrái váltak veszélyessé, de ezekből sem született gól.

A meccs 0-0-val ért véget, így a Milan tartja rossz sorozatát a rangadókon, de a Napoli sem lehet boldog azzal, hogy hatból csak egy meccset tudott megnyerni az idén a bajnokságban.

A Juventus hiába játszott fölényben szinte az egész mérkőzésen a Siena ellen, a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, mert Pegolo kapus remekelt a vendégeknél, így a Zebrák nem tudták kihasználni a Milan pontvesztését, maradt az egypontos különbség a két csapat között a tabella élén.

Serie A
22. forduló
Roma-Inter 4-0 (2-0)
gólszerzők: Juan (13.), Borini (41., 49.), Krkic (89.)
Milan-Napoli 0-0
kiállítva: Ibrahimovic (64.) - Milan
Juventus-Siena 0-0
Chievo-Parma 1-2 (0-0)
gólszerzők: Thereau (50.), illetve Giovinco (46.), Luciano (69. - öngól)
Lecce-Bologna 0-0
kiállítva: Carrozzieri (74.) - Lecce
Fiorentina-Udinese 3-2 (1-1)
gólszerzők: Jovetic (39., 84. - mindkettőt bünetetőből), Cassani (56.), illetve Di Natale (14.), Torje (90.)
Novara-Cagliari 0-0
Palermo-Atalanta 2-1 (1-0)
gólszerzők: Miccoli (29. - bünetőből), Budan (49.), illetve Moralez (56.)
kiállítva: Consigli (27.) - Atalanta