Serie A

Bírói hiba is segítette a Juventus pontszerzését a Milan ellen

A Serie A 25. fordulójának szombat esti mérkőzésén a tabella első két helyén álló Milan és Juventus mérkőzött meg. A piros-feketék az első félidőben a játékvezetői hármas hibája miatt nem került kétgólos előnybe, a szünet után azonban nem tett eleget a győzelemért, így a Juve meg tudta őrizni veretlenségét.

Mindkét csapat aktívan, letámadással kezdett, de ebben a Milan volt eredményesebb, így többet volt a hazaiaknál a labda, több időt töltöttek a Juventus térfelén a meccs első szakaszában, mint fordítva. Tarthatatlannak nem tűnt a piros-feketék nyomása, Bonuccit mégis megzavarta, és a középső védő kétszer is eladta a labdát a saját térfelén az első negyedóra végén. A második hibája volt a nagyobb, Muntarihoz passzolt, aki Nocerinóhoz továbbított, az ő lövése pedig épp Bonuccin pattant meg, és a jobbra induló Buffon mellett a kapu bal odalába került a labda. (1-0)

Gianluigi Buffon a gólvonalon túlról húzza ki a labdát Sulley Muntari fejese után a Milan-Juventus mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

Kicsivel később kettő is lehetett volna a címvédő előnye, de Muntari fejese után hiába húzta ki a labdát teljesen egyértelműen a gólvonalon túlról Buffon, a játékvezető és a jó szögben álló asszisztense sem vette ezt észre.

A félidő hajrájában a Milan behúzódott a saját kapuja elé, és ezt folytatta a második félidőben is, de a Juventus ebből sokáig nem tudott helyzeteket kialakítani. Aztán Matri beállásával veszélyesebbé vált a vendégegyüttes, és a csatár szerzett is egy gólt, amit les címén elvett tőle ugyanaz a partjelző, aki Muntari eseténél hibázott - és megint rosszul döntött. Igaz, ezúttal csak néhány centit nézett el.

Matri végül így is megszerezte a maga vitathatatlan gólját, a 83. percben egy jobb oldali beadásra robbant be, és védhetetlenül belsőzött a kapuba. (1-1)

A Milan a hajrában megpróbálta újra nyomás alá helyezni ellenfelét, Vidal kiállítása után emberelőnybe is került, de újabb nagy helyzetet már nem tudott kialakítani, így döntetlennel ért véget a meccs. Azaz a Juventus a 25. forduló után is őrzi veretlenségét, és továbbra is egypontos hátrányban van a címvédő mögött, amelyet azonban megelőzhet, ha lejátssza elmaradt mérkőzését a Bologna ellen. Ráadásul még fontos lehet a szorosan alakuló bajnokság végén, hogy pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények miatt a Juventus a Milan előtt fog végezni.

A megadott gólok

A Muntaritól elvett találat

Serie A
25. forduló
Milan-Juventus 1-1 (1-0)
gólszerzők: Nocerino (15.), illetve Matri (83.)
kiállítva: Vidal (89.) - Juventus

 

 

 

 

 

 

Vége a mérkőzésnek, 1-1, amivel a Juventus 25. alkalommal is veretlen maradt a bajnokságban.

90+4. perc: Abate beadása az alapvonalon túlra szállt.

90+4. perc: Robinho a jobb szélen lerántotta a labdát fedező Chiellinit, aki így nyugodtan húzhatja az időt.

90+3. perc: Chiellini a földhöz vágta a labdát bedobásból, a játékvezető a Milannak adta a játékszert.

90+2. perc: Antonini fejelt be középre egy keresztlabdát a bal oldalról, de Muntari nem érte el, Buffon összeszedte.

90+1. perc: Thiago Silva hasonlóan rontotta el a szabadrúgást, mint az első félidőben egy alkalommal, de most nem bokát, hanem térdet talált a sorfalban.

4 perc hosszabbítás következik.

90. perc: Pepe is csúnyán rúgta fel Robinhót, de ő megúszta egy sárgával.

89. perc: Vidal néhány perce jelezte, hogy sérült, de azért biztos nem így akarta elhagyni a pályát.

89. perc: KIÁLLÍTÁS! Vidalt keményen szerelte van Bommel, ő bosszúból felrúgta a hollandot, ezért piros lapot kapott.

87. perc: Abate jobb oldali beadása után Buffon fogta szépen a labdát.

84. perc: Matri levette a mezét a gólja ünneplése közben, sárgát kapott.

83. perc: GÓL!!! Matri nagy helyzetben ugyan majdnem hasra esett a labdában, de a labda a Juventusnál maradt, és a következő beadás után ő robbant be középre, és egyenlített. (1-1)

81. perc: A szabadrúgásból Pirlo a sorfalat találta el, három a kettő ellen kontrára indult a Milan, de Robinho nem tudott kapura lőni a tizenhatosról, mert Barzagli meg tudta zavarni.

80. perc: Mexés és Muntari gyorsan elkövetett egy-egy csúnya szabálytalanságot, mindketten sárgát kaptak.

79. perc: Matri kapott labdát a tizenhatoson, be is lőtte, de az asszisztens lest jelzett. Tévesen. Ugyanaz a partjelző volt, aki az első félidőben elnézte a Milan gólját.

79. perc: Vidal a kezdőkör környékén sétálgat, a lábát nézegeti, és cserét kér, csak épp nincs már cserelehetősége a Juventusnak.

76. perc: A sarokrúgás pontatlan volt, de a bal szélen Robinho így is lövőhelyzetbe került, a kísérlete azonban elment keresztbe a kapu előtt. Közben azért pattant egy érdekeset, de Buffonnak szerencséje volt, mert nem a kapu felé.

75. perc: El Shaarawy erőszakos volt a bal szélen Lichtsteinerrel szemben, és kiharcolt egy szögletet.

72. perc: CSERE - Ambrosini állt be Emanuelson helyett a Milanba.

72. perc: Nocerino akasztotta Chiellinit a bal oldalon, Pirlo legurította Vidalnak a szabadrúgást, ő azonban csúnyán a nézőtérre lőtt.

69. perc: CSERE - Quagliarella számára ennyi volt a meccs, Matri állt be helyette.

69. perc: Chiellini a bal oldalról laposan adott be, Quagliarella lerázta a védőket, és kapura is belsőzött, de Abbiati remek ütemben érkezett, és lábbal védeni tudott.

66. perc: Robinho és El Shaarawy vezetett volna kontrát, de utóbbit Barzagli a tizenhatos előtt szép becsúszással szerelni tudta.

64. perc: Adriano Galliani, a Milan alelnöke a félidőben állítólag igen kemény hangnemben elmondta a véleményét Tagliavento játékvezetőnek a meg nem adott gólról.

63. perc: A játékvezető igencsak következetlenül vezeti a meccset, ami még bajt szülhet. A mezőnyben rengeteg kemény összecsapást tovább enged, hogy aztán egy-egy hasonlót lefújjon.

62. perc: A Milan újra letámadásra váltott, ezért Pirlo Buffont hozta játékba hátralöbbölt labdával, amit a kapus kapásból belsőzött előre.

60. perc: Barzagli a félpályánál adta el a labdát, de szerencséjére Bonucci odaért Robinhóhoz, így nem lett belőle kontra.

59. perc: Muntari lépett volna ki középen a tizenhatosnál, de centikkel lemaradt a neki szánt lapos labdáról.

59. perc: A sarokrúgás megint nem sikerült veszélyesen.

58. perc: Nocerino kissé későn passzolt középről a jobb oldalon felfuró Abatéhoz, így kiért rá Chiellini, aki szögletre mentette a hazai védő beadását.

56. perc: A Milan a saját térfelén várja, hogy a Juventus mit lép hátrányban, illetve keresi a kontra lehetőségét, de egyik csapat sem tudott még helyzetet kialakítani a második félidőben.

54. perc: CSERE - Vucinic érkezett Borriello helyett a Juventusba.

A játéknap többi eredményének alakulását is figyelheted livescore aloldalunkon.

52. perc: Ez a szöglet sem hozott gólveszélyt, majd a Milan visszaállt a kapuja elé, ahol Borriello indult volna, de Abatét lerántotta. Eddig nem sok szép jelenet volt a második félidőben. Nagy a feszültség, amiben biztosan szerepe van az első félidőben meg nem adott gólnak is.

51. perc: A szöglet nem volt veszélyes, de a Milan letámadott, ami megzavarta Borriellót, és ő újabb sarokrúgást hozott össze a hazaiaknak egy rossz hazaadással.

50. perc: Robinho indult meg a jobb oldalon, Chiellini nagyon szépen mentett előle szögletre a tizenhatoson belül.

49. perc: Pirlo nem teljesen véletlenül esett el, a feje búbja találkozott van Bommel tenyerével.

49. perc: Pirlo esett el van Bommel mellett, majd a holland Chiellini mellett, de a játékvezető mindkétszer továbbot intett, végül El Shaarawy futott lesre.

46. perc: CSERE - A félidőben a Milanba El Shaarawy állt be Pato helyett, a Juventusban pedig Pepe váltotta Estigarribiát.

46. perc: A Milan kezdte a második félidőt, majd Mexés valószínűleg odaütött Borriello oldalára, ezért a csatárt ápolni kellett.

Mindkét csapat gólra törően kezdte a meccset, messze letámadták az ellenfelet, de valamivel a Milan játszott jobban és pontosabban. Ennek köszönhetően a piros-feketék némi fölényben is voltak a mérkőzés elején. A nyomás ugyan nem tűnt elviselhetetlennek, Bonucci mégsem bírta, és nagy hibája után vezetést szerzett a címvédő. Kicsivel később kétgólosra nőhetett volna az előny, de ekkor a játékvezető asszisztense hibázott, hiszen nem vette észre, hogy Buffon egyértelműen a gólvonalon túlról húzta vissza a labdát Muntari közeli fejese után. A félidő utolsó szakaszában a Milan jóval hátrébb húzódott, mint korábban, így a vendégek többször odakerültek a kapujuk elé, de veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani.

Vége az első félidőnek.

45. perc: Vidal elé került a labda a tizenhatos előtt, dropból laposan lőtt. Ha van Bommel az előbb két centit tévedett, akkor ő négyet.

43. perc: A Milan egyértelműen visszahúzódik labda nélkül a saját térfelére, így a tizenhatosig a Juventus könnyen eljut, de a vendégek beadásait eddig könnyen tisztázták a Milan védői.

42. perc: A szabadrúgást Thiago Silva valakinek a bokájára lőtte a sorfalban, majd van Bommel lőtt laposan, és körülbelül két centit tévedett. Buffon jól láthatóan megkönnyebbült.

40. perc: Emanuelson indult kontrára, a bal oldalon eltolta Barzagli mellett a labdát, majd keresztülesett a lábán, ezért a védő sárga lapot kapott.

39. perc: Egy újabb jobb oldali beadást Abate fejelt ki a mezőnybe. Fölénybe került a Juventus.

37. perc: Quagliarella tizenhatoson belülről leadott lövését blokkolták, majd Pirlo beadása az alapvonalon túlra szállt.

36. perc: Thiago Silva alárúgott a félpályánál Quagliarellának, amiért megkapta a meccs első sárgáját.

35. perc: Muntariról két ember pattant le a bal oldalon, ő középre adott, de ott Patót a rá jutó két ember meg tudta előzni.

33. perc: Pirlo végzett el a jobb oldalról szabadrúgást, középen Chiellini nem sokkal fejelt a kapu fölé, de közben lökte Mexést.

30. perc: A csapatok az utóbbi percekben leginkább a két tizenhatos között küzdöttek, majd Pirlo lőtt távolról, a kapu mellé.

25. perc: A kontrából Estigarribia lőtt veszélyesen, de Abbiati védeni tudott.

25. perc: Emanuelson ívelt középre a szöglet után, ott Buffon két fejest védett, de másodszor fél méterrel a vonal mögül szedte ki a labdát. Az asszisztens azonban nem látta. Videobírót!

24. perc: Thiago Silvát annyira keményen eltalálta a labda a férfiak legérzékenyebb pontján, hogy ápolásra szorult.

23. perc: Robinho a bal oldalon a földre ültette Barzaglit, de a védő még oda tudott piszkálni, és szögletre mentett.

22. perc: Pirlo szöglete nagyon rossz volt, így Robinho indulhatott meg, de nem tudott pontosan kényszerítőzni Emanuelsonnal.

21. perc: Lichtsteiner beadása Antoniniről ment ki, így első szögletéhez jutott a Juventus.

18. perc: Szöglethez jutott a Milan, de ebből nem alakult ki gólveszély.

15. perc: GÓL!!! Bonucci megint nagyot hibázott. Muntarihoz passzolt, aki Nocerinóhoz továbbított. Ő távolról lőtt, és Bonuccinak még szerencséje sem volt, megpattant rajta a labda, így a másik irányba induló Buffon mellett a kapu bal oldalába vágódott. (1-0)

12. perc: Bonucci bátran előreindult a labdával a Juventus védelmének közepéről, de Muntari szerelni tudta, majd Emanuelson lőtt. Szögletre pattant a labda.

10. perc: Estigarribia bal oldali beadását is könnyen fognia kellett volna a Milan kapusának, de a labda kicsit megzavarta, és a saját kapuja felé pattant a kezéről. Szerencséjére csak néhány centit tett meg, így össze tudta szedni.

8. perc: Pirlo Borriello elé löbbölte a labdát a tizenhatoson belülre, de Abbiati könnyedén megszerezte.

7. perc: Robinho a bal oldalról húzott befelé a tizenhatos előtt, majd Emanuelsonhoz passzolt, aki jó helyzetben hatalmas luftot rúgott.

6. perc: Eddig egyik csapat sem hátrált be gyorsan, amikor labdát vesztett. A Milan letámadása tűnik aktívabbnak és agresszívebbnek, de a Juventusé volt hatékonyabb, elsősorban Muntari bizonytalansága miatt.

4. perc: Borriello lesen kapott volna labdát, de nem csak a játékvezető fütyült, hanem a hazai szurkolók is így "köszöntötték" egykori játékosukat.

2. perc: Buffon a saját alapvonalán vetett be néhány testcselt Robinhóval szemben, végül pontosan tudta előrerúgni a labdát. A Juventus gyors támadást is vezetett, Abbiatinak Lichtsteiner jobb oldali beadását kellett öklöznie.

1. perc: A Juventus kezdte a mérkőzést, és Quagliarella máris kapura lőtt - pontatlanul.

20:45 - A hazaiaknál Zlatan Ibrahimovic nem játszhat eltiltás miatt, amiért a Napoli elleni találkozón pofon vágta Aronicát. Hárommeccses eltiltást kapott azért a tettéért, és ez épp a harmadik bajnoki azóta.

20:40 - A Milan jelenleg úgy vezeti egy ponttal a tabellát a Juventus előtt, hogy eggyel több mérkőzést játszott. Az őszi mérkőzésen a fekete-fehérek nyertek hazai pályán, de néhány hete a kupában a mai mérkőzés helyszínén, a San Siróban is nyerni tudtak, így előnyben vannak az elődöntőben.

Serie A
25. forduló
Milan-Juventus
Milánó, San Siro, Vezeti: Paolo Tagliavento
Milan: Abbiati - Abate, Mexés, Thiago Silva, Antonini - Muntari, van Bommel, Nocerino - Emanuelson (Ambrosini, 72.) - Robinho, Pato (El Shaarawy, 46.)
Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Juventus: Buffon -  Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pirlo, Estigarribia (Pepe, 46.) - Borriello (Vucinic, 54.), Quagliarella (Matri, 69.)
Vezetőedző: Antonio Conte