NB I

Kapushibákkal és kiállításokkal tarkított meccsen nyert az ETO

  • Barcsai Róbert

Szentes Lázár csapata, a Diósgyőr ismét kilátástalan játékot nyújtott, így kikapott Győrben. A két kiállítást, valamint hatalmas bakikat hozó összecsapás végeredménye 2-0 lett, ezzel az ETO ideiglenesen átvette a vezetést a Debrecentől.

Győri ETO-Kaposvár 2-0Nem könnyítette meg az időjárás a játékosok dolgát, hiszen a mérkőzés kezdetétől fogva szakadt az eső Győrben. Talán ennek köszönhető, hogy a mérkőzés elején a pontatlanság volt jellemző mindkét együttesre, így az első igazán veszélyes helyzetet csak a 16. perc hozta meg, ekkor a hazaiak végezhettek el egy szögletet, amelyet Völgyi tekert kapura, ám Rados ki tudta ütni a labdát.

Az első olyan lehetőség, amely nem pontrúgást követően született, szintén az ETO előtt adódott, ám erre egészen a 25. percig kellett várni, amikor Koltai kapott labdát a 16-os jobb oldalán, ám a lövése elkerülte a kaput.

A 42. perc sorsdöntő eseményt hozott, hiszen a vendégek játékosa, Youssef Sekour piros lapot kapott. Marek Strestík durva szabálytalanságát ugyan csak sárgával díjazta a bíró, Sekour azonban a kiállítás sorsára jutott, amiért törlesztésképp fellökte ellenfelét.

Az emberelőnyt az 54. percben váltotta gólra az ETO, amikor Strestík 25-ről eleresztett lövésébe Rados balszerencsésen ért bele, így az a kapuban kötött ki (1-0).

Nem sokkal később, a 56. percben ismét Rados volt a főszereplő, ugyanis egy beadásnál bizonytalanul mozdult ki, így pont középre öklözött, ám a kipattanót Pilibaitis mellé lőtte. A 67. percben Rados bravúrt mutatott be egy jobb oldali szabadrúgást követően, amelyet Völgyi váratlanul a rövidre lőtt. A 70. percben ismét a vendégek kapusa volt a főszereplő, amikor egy jobbról érkező beadást megfogott ugyan, de Trajkovics ütközését követően a labda a kapuba pattant, viszont a találatot kapustámadás miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A 80. percben újabb diósgyőri jutott a kiállítás sorsára, ezúttal az egy perccel korábban csereként beállt Gohér Gergőt szórta ki a bíró. A vendégek játékosa valóban szabálytalanul csúszott be ellenfelének a félpályánál, viszont a játékvezető túlságosan is szigorú ítéletet hozott. A végeredmény a 88. percben alakult ki, amikor egy jobb oldalról középre tett labdát Pátkai ugyan elvétett, viszont Ahjupera nem hibázott, aki nagy erővel talált a hálóba (2-0).

A 2-0-s végeredménnyel oldalunk újabb komoly nyereményt könyvelhetett el!

OTP Bank Liga 25. forduló
Győri ETO-Diósgyőr 2-0 (0-0)
Győr, ETO Park. Vezette: Farkas
Gólszerző: Strestík (54.), Ahjupera (88.)
Kiállítva: Sekour (42.), Gohér (80.)
Győri ETO: Sztevanovics, Babic (Takács Á.76.), Djordjevics, Sztanisics, Völgyi, Trajkovics, Pilibaitis, Pátkai, Koltai, Strestík (Ahjupera 82.), Dudás (Varga R. 62.).
Diósgyőr: Rados, Vadász, Gal, Rakovics, Frizoni, Arze (Bacsa 63.), Takács P., Fernando (Csirszki 85.), Sekour, Luque (Gohér 79.), Tisza.