Gyémánt Liga

Yohan Blake elhomályosította Usain Bolt idei legjobbját is Brüsszelben - videó

Miután Usain Bolt az idei év legjobbjával, 9.76-tal nyert 100 méteren, Yohan Blake 19.26-tal, minden idők második legjobb eredményével nyerte meg a 200 métert 2011 utolsó, brüsszeli Gyémánt Liga-versenyén.

 

Usain Bolt átvette a világ idei legjobb idejét, 9.76 másodperccel, amely két századdal jobb, mint Aszafa Powellé volt.
Ám csak ezután jött az igazi szenzáció: A Teguban Bolt kizárása miatt aranyat szerző Blake 200 méteren fantasztikus időt teljesített. Olyat, amelyet eddig csak ketten tudtak, a világcsúcstartó, valamint Michael Johnson. Blake 19.26-ot futott, ami óriási fe jlődést jelent az eddigi rekordjához képest.

Blake fantasztikus időt futott - Fotó: AFP

Női 100-on a dél-koreai vb-n győztes amerikai Carmelita Jeter győzött meggyőző teljesítménnyel, a viadal honlapja szerint 10.78-cal.

A férfiak 10 000 méteres versenyében az etióp K enenisa Bekele bizonyult a leggyorsabbnak, a világ idei legjobbjával, 26:43.16 perccel. A táv négyszeres világ- és kétszeres olimpiai bajnoka - aki sérülés miatt tavaly január óta idén augusztusig nem versenyzett - a világbajnokságon hat kilométer megtétele után kiállt, majd 5000 méteren már nem is szerepelt, jelezte: inkább az olimpiára készül.

A nők 1500-as versenyében az amerikai Morgan Uceny győzött, ugyancsak az idei legjobb eredménnyel, 4:00.06 perccel. 100 m gáton élről bukott a nagy esélyes, friss világbajnok Sally Pearson, nyert az amerikai Danielle Carruthers, aki így a Gyémánt Liga-sorozatban is ausztrál ellenfele előtt végzett.

A férfiak egykörös futásában belga ikerpár végzett az élen: első lett Jonathan Borlée 44.78-cal, második pedig Kevin Borlée 44.97-tel. A műlábakkal futó dél-afrikai Oscar Pistorious harmadikként ért célba, 45.46-os eredménnyel.

Gerelyhajításban a világbajnok német Matthias de Zordo bizonyult a legjobbnak 88,36 méteres kísérletével, női magasugrásban az orosz Anna Csicserovának 2,05 méter kellett a győzelemhez. Utóbbi a 2,10-es magassággal is megpróbálkozott, de a világcsúcs nem jött össze.

A brüsszeli verseny a GYL-sorozat második döntője volt, melyen a bő egy héttel ezelőtti első, zürichi fináléhoz hasonlóan számonként az első három helyezett dupla pontot kapott. A sorozat győztesei 40 ezer dollárral gazdagodtak.