Ferencváros

Abdi és Andrezinho mehet, amerre lát

Kubatov Gábor mai bejelentése szerint az FTC labdarúgó szakosztályának vezetősége felfüggesztette Liban Abdi és Andrezinho kerettagságát az első csapatnál - a két játékosnak távoznia kell az Üllői útról.

A két játékos új csapat után kell néznie - Fotó: facebook.com/andrezinho
"Nehéz döntést hozott tegnap az FTC labdarúgó szakosztályának vezetősége. A csapat meghatározó játékosainak egyetértésével mától Liban Abdit, és Andrezinhót a csapat első keretétől felfüggesztette, egyúttal kérte az őket képviselő menedzsereket, hogy rövid időn belül keressenek nekik új csapatot.
A döntést nehezítette, hogy tehetséges, meccseket eldönteni tudó labdarúgókról van szó, akik azonban nem értették meg a Ferencváros örök törvényét, mely az erkölcs, erő, egyetértésen alapszik" - írja Kubatov Gábor, a klub elnöke a saját Facebook oldalán.

A brazil irányító már a hétvégi, Pécs elleni találkozó előtt kikerült a "látómezőből", Liban Abdit pedig most érte utol a "vég". Azok a bizonyos öltözőfolyosói pletykák régóta arról szóltak, hogy Abdi viselkedése hagy némi kívánnivalót maga után, ráadásul újabban állítólagos "klikkesedés" is megfigyelhető volt a zöld-fehér csapaton belül. Feltételezhetően ezért döntöttek úgy a vezetők, hogy megválnak a két renitens labdarúgótól.

"Barátaim, itt vagyok, 2012-ig van szerződésem a klubbal. Jól vagyok, és bármikor kész vagyok játszani. Az, hogy elhagyjam a Ferencvárost, az nem az én döntésem volt, ahogy láthatjátok" - kommentálta az esetet Andrezinho, szintén a Facebookon.

A Ferencváros jelenlegi helyzetét és a csapat körül uralkodó hangulatot az eset csak tovább ronthatja, hiszen Prukner László vezetőedző személye alaposan megosztja a zöld-fehér híveket, a tréner ellenlábasai erőteljesen sérelmezik Abdiék elküldését.