Premier League

Agüero és Nasri a másodosztályba lőtte a Wolvest

A Manchester City 2-0-ra nyert a sereghajtó Wolverhampton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában, ezzel eldőlt, hogy a Farkasok a következő szezonban a másodosztályban szerepelnek. Roberto Mancini csapata három pontra lopózott a délután botló Manchester Unitedhoz. A Liverpool ismét leégett, a West Bromwich Albion verte meg a Vörösöket az Anfielden egy góllal.

Wolverhampton Wanderers-Manchester City

A Wolvesnek a City elleni meccs volt az utolsó esélye, hogy tegyen valamit a bentmaradásért, a játékosok is érezték a felelősséget, és alaposan megnehezítették a vendégek dolgát. Folyamatosan támadni próbáltak a hazaiak, de a City is erre törekedett, mindkét kapu előtt voltak komoly lehetőségek a gólszerzésre. A 12. percben Davis lövésénél Hart védett nagyot, a kékmezeseknél Agüero előtt adódott a legtöbb helyzet, a 27. percben a sokadikat nem hibázta el, Clichy balról adott középre, az argentin a bal alsóba gurított (0-1). A gól nem tett jót a mérkőzésnek, a City nem törte össze magát újabb találatért, a Wolverhampton próbálkozott, Jarvis lövése a kapu fölé ment, Fletcher fejesénél Hartnak kellett résen lennie.

A Manchester City 2-0-ra nyert a sereghajtó Wolverhampton otthonában, ezzel eldőlt, hogy a Farkasok a következő szezonban a másodosztályban szerepelnek.

A 74. percben végül Nasri döntötte el a meccset, Tévez passza után jobbról helyezett a kapuba (0-2). A hajrában Adam Johnson és Sergio Agüero tehette volna kiütésessé a győzelmet, de maradt a 2-0. Roberto Mancini gárdája élt az ölébe hulló lehetőséggel, három pontra zárkózott a Manchester Unitedhez a tabellán. Ha nyolc nap múlva legyőzi a városi riválist, karnyújtásnyira kerül az aranyéremtől.

FC Liverpool-West Bromwich Albion

A Liverpool kezdőjében négy támadó szellemű játékos is volt (Suárez, Carroll, Maxi Rodríguez, Kuyt), de így sem bírt korábbi edzője, Roy Hodgson csapatával. A 10. percben Dirk Kuyt ziccert hibázott, a túloldalon Brunt kapáslövését védte az eltiltásából visszatérő Reina. A gól nélküli első félidőt követően Maxi a kapufát találta telibe, Suárez a kapu fölé lőtt, Kuyt megpattanó löketénél pedig szintén a léc segítette ki a West Bromot. A Vörösöket viszont semmi, a 75. percben Glen Johnson labdaeladása után Mulumba indult meg a labdával, Odemwingie-hez passzolt, aki nem rontott ziccerben (0-1). Hiába volt sok helyzete Kenny Dalglish csapatának, a birminghamiek megfricskázták a kupákban villogó, de a bajnokságban sorozatosan lebőgő Liverpoolt. Gerrardék a nyolcadik helyen állnak, már csak a városi rivális Evertont foghatják be a hátralévő három fordulóban.

A WBA magyarjai közül Gera Zoltán sérüléséből lábadozik, a kapus Fülöp Márton a kispadról nézte végig a találkozót.

Premier League, 35. forduló:
FC Liverpool-West Bromwich Albion 0-1 (0-0)
gólszerző: Odemwingie (75.)
 
Wolverhampton Wanderers-Manchester City 0-2 (0-1)
gólszerző: Agüero (27.), Nasri (74.)
 
Korábban:
Manchester United-Everton 4-4 (1-1)
gólszerző: Rooney (41., 70.), Welbeck (57.), Nani (60.), illetve Jelavic (33., 83.), Fellaini (67.), Pienaar (85.)
 
Szombaton játszották:
Queens Park Rangers-Tottenham Hotspur 1-0 (1-0)
gól: Taarabt (24.)
kiállítva: Taarabt (78.)
 
Aston Villa-Sunderland 0-0
kiállítva: Gardner (91., Sunderland)
 
Blackburn Rovers-Norwich City 2-0 (1-0)
g: Formica (41.), Hoilett (49.)
 
Bolton Wanderers-Swansea City 1-1 (1-1)
g: Eagles (14.), illetve Sinclair (6.)
 
Fulham-Wigan Athletic 2-1 (0-0)
g: Pogrebnyak (58.), Senderos (89.), illetve Boyce (57.)
 
Newcastle United-Stoke City 3-0 (2-0)
g: Cabaye (14., 57.), Cisse (18.)
 
Arsenal-Chelsea 0-0