Real Madrid

Mourinho már Angliáról ábrándozik

Jose Mourinho tudta, hogy előbb-utóbb távoznia kell a Chelsea-től, de megértette Roman Abramovicsot, és az embereket, akik körülvették.

Jose Mourinho vezényel - Fotó: AFP

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője ismét a figyelem középpontjába került, méghozzá azzal, hogy elmondta: lehet, hogy a vártnál előbb visszatér Angliába. A portugál tréner - aki korábban két bajnoki címet is szerzett a Chelsea-vel - a Sunday Mirror című brit lapnak nyilatkozott.

"Mindig fontos számomra, hogy a családom boldog legyen. Imádom az angol futballt, a családom pedig imádja Angliát - fogalmazott a portugál tréner. - Mindig is úgy képzeltem, hogy egyszer visszatérek, de lehet, hogy ez korábban lesz, mint ahogy vártam. Van egy házunk még Angliában, és gyakran járunk oda. És ha a családom boldog, én is az vagyok."

A portugál tréner beszélt a Chelsea-ről is, ahol korábbi angliai sikereit elérte.

„Ha fel akarsz építeni valamit, Anglia a megfelelő hely erre. Sohasem éltem illúziókban, tudtam, hogy nem fog tíz évig tartani a megbízatásom a Chelsea-nél. Megértettem Roman Abramovics személyiségét, és az embereket, akik körülvették. A feladatom az volt, hogy a csapatot győzelemre vezessem, azonban tudtam, hogy előbb-utóbb távoznom kell" – mondta Mourinho.

Az edző ezzel ismét felélesztette azokat a híreszteléseket, amelyek szerint június végén feláll a Real Madrid kispadjáról. Erre azért kerülhet sor, mert szakmai kérdésekben a spanyol sajtó szerint szembekerült Jorge Valdano sportigazgatóval.