Férfi kézilabda NB I

Óriási csatában kiharcolta a döntő meccset a Szeged a bajnoki fináléban

Egy góllal legyőzte a Pick Szeged együttese az MKB Veszprémet a férfi kézilabda NB I döntőjének második mérkőzésén.

Sulc révén a Pick Szeged szerezte az első gólt, majd már az első percekben látszott, hogy kőkemény, védekezésről szóló meccsre készülhetnek a szurkolók, hiszen mindkét oldalon több támadás is góltalanul ért véget. A hazaiaknál remekelt Tatai a kapuban, így a vendégeknél nagy szerepe volt Vujin heteseinek.

A Tisza-partiaknál Buday nagyszerű gólokat lőtt, és az ő, valamint Prodanovics vezetésével egy-két gólos előnyben volt a Szeged. (4-3, 7-5) Ráadásul amilyen jól védett Tatai az egyik, olyan rosszul Alilovic a másik oldalon. A Veszprém így sem szakadt nagyon le, köszönhetően elsősorban annak, hogy Császár egymás után harcolt ki két perceket Czinának.

Végig szorosan alakult tehát az első félidő, 11-10-es szegedi vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

Császár Gábor (Veszprém, b) és Czina József (Szeged) párharca a férfi kézilabda Budapest Bank liga döntőjének második mérkőzésén, a Pick Szeged - MKB Veszprém találkozón, Szegeden. A Pick Szeged 24-23-ra jövő hét végén dől el a bajnoki cím sorsa.

A második félidő elején sem változott a játék képe, mindkét együttes remekül védekezett, a veszprémi kapuba érkezett Fazekas sokkal jobban teljesített, mint Alilovic, a támadójátékukat pedig Pérez átlövései határozták meg. A hazaiaknál Prodanovics remekelt továbbra is, először 16-15-ös állásnál hibázott lövést, akkor a kapu fölé ejtett.

Ennek ellenére jó szériába került a Szeged, lerohanásokkal gyors gólokat szereztek, és 19-16-ra vezettek, először vezettek három góllal. Ebbe a rohanásba azonban bele is fáradtak kicsit, percekig nem tudtak eredményesek lenni, a Veszprém pedig visszakapaszkodott egyenlő állásra. (19-19)

Az utolsó tíz percben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, két perccel a vége előtt 24-23-ra vezettek a hazaiak, Laluska két percével emberhátrányba kerültek a vendégek. Emberelőnye ellenére nem tudott gólt szerezni a Szeged, a Veszprém pedig végigtámadhatta az utolsó percet. Terzic bement Alilovic helyett, azaz üres maradt a vendégkapu. Ennek azonban nem volt szerepe, nem tudtak labdát szerezni a hazaiak, de kivédekezték a hátralévő időt, megnyerték a találkozót, ezzel eldőlt, hogy május 19-én harmadik mérkőzés dönt Veszprémben a bajnoki címről.

Férfi kézilabda NB I
Döntő, 2. mérkőzés
Pick Szeged-MKB Veszprém 24-23 (11-10)
gól: Prodanovics 8/3, Sulc 5, Buday 4, Lékai 3, Ancsin 2, Vadkerti 1, Zubai 1, illetve Pérez 8, Vujin 5/3, Császár 3, Vilovski 2, Gulyás 1, Korazija 1, Laluska 1, Urban 1, Terzic 1
Az egyik csapat második sikeréig tartó párharc állása 1-1.