Újpest

Az őrizetbe vett Tolnai Sándor részletes vallomást tett

Az Újpest tulajdonosát és két társát egy bank jelentette fel egy szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet, és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok miatt.

Tolnai vallomást tett (illusztráció)

A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint 2 milliárd 284 millió 126 ezer 673 forint, melyet az ügyészség már zárolt is.

Miután az egyik gyanúsított Pest megyei illetőségű közjegyző, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség jár el az ügyben. Két gyanúsítottat kedden őrizetbe vettek a nyomozó ügyészek, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat, melyről a bíróság dönt majd 5 napon belül. Ez a két gyanúsított a meghallgatásakor érdemi védekezést terjesztett elő és tagadta bűnösségét - tette hozzá a szóvivő.

Tolnai Sándor gyanúsítotti meghallgatása a kedd délutáni órákban zajlott, ezért Kállai Gábor későbbre ígért felvilágosítást azzal kapcsolatban, hogy tett-e érdemi vallomást az Újpest FC tulajdonosa, élt-e panasszal a gyanúsítás ellen, illetve, hogy az ő esetében is kezdeményezik-e az előzetes letartóztatást a nyomozó ügyészek.

Az ügyészség szóvivő az MTI kérdésére kiemelte, a nyomozás eddigi adataiban semmi nem utal arra, hogy a gyanúsításban szereplő cselekményeknek bármi közük lenne a sportklubhoz.

Kállai Gábor 19 óra előtt azt közölte, hogy a gyanúsított részletes, mindenre kiterjedő vallomást tett, de nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését. A meghallgatás végén Tolnai Sándor őrizetbe vételét fogják elrendelni, és az ügyészség kezdeményezi az előzetes letartóztatásba helyezését is.