Manchester City

Tévezt a FIFA is eltilthatja

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egyik alelnöke, Jim Boyce szerint amennyiben a Manchester City bizonyítani tudja igazát a Carlos Tévez-ügyben, akkor eltilthatják az argentin csatárt minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Tévez aligha húzza fel magára többet a City mezét
"A FIFA-nak van elég hatalma ahhoz, hogy eltiltsa Tévezt a labdarúgástól" -
mondta az északír sportvezető. - Ha a Manchester City bebizonyítja igazát, ír a FIFA-nak, és bemutatja az eset pontos részleteit, akkor a játékost eltilthatják mindennemű sporttevékenységtől. Erre nem volt precedens korábban, de ami történt, az megvetendő. A klub is jobban járna, ha mielőbb megszabadulna a játékostól. A nemzetközi szövetség vezetőinek el kell gondolkodniuk azon, hogy ha Carlos Tévez ezt megtehette, akkor a jövő héten bárki követheti a példáját" - tette hozzá.

Mint ismert, a botrány a City keddi, Bayern München elleni Bajnokok Ligája-fellépésén tört ki, amikor a második félidőben Tévez nem volt hajlandó csereként pályára lépni. Roberto Mancini menedzser az eset után kijelentette, amíg ő irányítja a csapatot, addig a támadó biztosan nem játszik többet. A klub vizsgálatot indított, ennek lezárultáig eltiltotta az edzések és a mérkőzések látogatásától az argentin válogatottat, aki tagadja a történteket, de bővebb magyarázattal nem szolgált, mindössze a szurkolóktól kért bocsánatot.

Tévez nagy bajba sodorta magát, a nyáron egyfolytában azt szajkózta, hogy nem érzi jól magát Angliában, mindenképpen távozik Manchesterből, de megfelelő ajánlat híján maradnia kellett a gyárvárosiaknál, most pedig még az is elképzelhető, hogy búcsút mondhat a labdarúgásnak, a FIFA egyértelműen a City mellé állt az ügyben.

Tévezt szerdán golfozás közben fotózták le a paparazzik, lehet, hogy helyesebb lett volna, ha ügyvédeivel ül le konzultálni...

Az ominózus jelenet a kispadnál: