Manchester City

Lejárt Kolo Touré eltiltása, készen áll a visszatérésre

Pénteken (ma) lejárt a Manchester City elefántcsontparti védőjének, Kolo Tourénak az eltiltása, akit március elején doppingoláson értek. A játékos most köszönetett mondott klubjának, testvérének (a szintén a Cityben futballozó Yayának) és a szurkolóknak, amiért támogatták őt a nehéz időszakban.

Lejárt Kolo Touré eltiltása, készen áll a visszatérésre

A 30 éves bekk március elején akadt fenn egy doppingvizsgálaton, azt állította, hogy felesége fogyókúrás tablettáját vette be, emiatt produkált pozitív tesztet. Bűnösnek vallotta magát, mondván, nem ellenőrizte, milyen készítményt szedett be. Az Angol Labdarúgó Szövetség hathónapos eltiltással sújtotta.

Touré a citytv-nek, a klub hivatalos csatornájának adott interjúban elmondta, hogy miután értesült arról, hogy az ominózus tabletta szerepel a tiltott szerek listáján, fenekestül felfordult vele a világ. "Világosan emlékszem arra a pillanatra. Otthon ültem a szobámban, amikor megérkezett a klub orvosa és Roberto Mancini, és elmagyarázták, mi történt. Sokként érte őket is, én pedig azonnal felfogtam, hogy milyen következményekkel járhat ez a családom, a karrierem és a klub életében. Szörnyű érzés volt, nem tudtam, mi fog történni."

A hátvéd arról is beszélt, hogy különösen fájdalmas volt neki, hogy a lánya már úgy érkezett haza aznap az iskolából, hogy társai arról faggatták, hogy mit tett az édesapja. "El kellett magyaráznom neki, hogy ez mit is történt valójában. Afrikában a gyógyszerek alatt a receptre kapható szereket értik.

Touré elmondta, hogy öccse nélkül nehezen vészelte volna át a megpróbáltatásokat. "Yaya hihetetlen. Ez az eset még közelebb hozott minket egymáshoz. Mellettem állt, és mindig beszámolt arról, hogy mi történik a csapatnál."

Fivérén kívül másnak is hálálkodott az idősebbik Touré. "Köszönöm a családomnak, a menedzsernek, a csapattársaimnak, a szakmai stáb tagjainak, a klub személyzetének, Garry Cook ügyvezetőnek, és Khaldoon Al-Mubarak elnöknek, hogy mindvégig támogattak ebben a nehéz időszakban. Ezalatt a fél év alatt megtudtam, kik a barátaim, ezért nekik is köszönöm a segítségüket, köztük Arsene Wengernek."

Touré 2002 és 2009 között az Arsenalt erősítette, 226 mérkőzésen lépett pályára.

"Mindent meg fogok tenni, hogy visszafizessem teljesítményemmel a kedves szavakat, a jókívánságokat, a támogatást. Úgy érzem, ettől teljesen feltöltődtem, és jobb erőben vagyok, mint valaha. Készen állok a visszatérésre, remélem, hogy kapok új szerződést a csapattól. Vissza akarom szerezni a helyem a kezdőcsapatban. Tudom, hogy ez nem lesz könnyű, mert remek formában vagyunk, de keményen fogok harcolni a lehetőségért."

"Boldog vagyok, hogy újra játszhatok, mindent meg fogok tenni a csapatért, a klubért és a szurkolókért. Alig várom, hogy újra kifussak a pályára!"