Bundesliga

Dortmund-Neuer 0-0

  • DA

Nem bírt egymással a Ruhr-vidéki rangadón a Dortmund és a Schalke a Bundesliga 21. fordulójának péntek esti nyitányán. Pontosabban nem tudott túljárni Manuel Neuer eszén a Borussia gépezete, a hazai csapat előtt helyzetek, sőt ziccerek sora adódott, de a Királykékek és a német válogatott kapusa világklasszis teljesítményt nyújtva segítette a döntetlenhez és az egy ponthoz az egyébként halovány játékot mutató gelsenkirchenieket.

Fantasztikus volt a hangulat a Signal-Iduna Parkban

Telt ház, 80 ezer néző varázsolt fantasztikus hangulatot a Singnal-Iduna Parkba péntek este. Néhány perc után már felrobbani látszott a stadion, olyan iramban kezdte a rangadót a Dortmund, 12 perc alatt négy nagy helyzet is adódott, de Neuer kapus kivédte Barrios, Blaszczykowski és Hummels szemét. A  Királykékek csak futottak az őrült iramot diktáló hazaiak után. Hiába, a védők ugyan többször lemaradtak, de Neuer bravúrt bravúrra halmozott - teljesítményét nézve megállapíthatjuk, hogy veszélyben van Iker Casillas egyeduralma a földkerekség kapusainak élén.

A második félidőben valamelyest fellélegzett a Schalke, egyre több helyzetet dolgozott ki a Bundesligában a legjobb mutatókkal rendelkező Weidenfeller kapuja előtt, Raúl és Farfán jeleskedett ezekben. Neuer továbbra is állta a sarat, igaz, Barrios lövésénél az 55. percben a kapufa is segítségére volt. A paraguayi csatár lábában nagyon benne volt a gól, de az állás továbbra is 0-0-volt. A 85. percben Götze elvitte a labdát a kifutó kapus mellett, de ezen az estén a kapufát is Manuel Neuernek hívták. Panasz kollégáját, Roman Weidenfellert sem érheti, igazából csak egyszer kellett bravúrt bemutatnia, a 77. percben lábfejjel hárította Jurado lövését.

Támadott a Dortmund, de péntek este nem sokra ment vele...

"Elégedett voltam a teljesítményemmel, de örültem volna, ha mi is több helyzetet tudunk kialakítani. Nem tudtuk jól kidolgozni támadásainkat, a Dortmund fölénk nőtt, de az egy pontot is meg kell becsülnünk" - nyilatkozta a lefújás után Neuer az Eurosport riporterének.

A játék képe, a helyzetek, zicerek száma alapján alaposan megruházhatta volna a Dortmund a Schalkét, ha nem Manuel Neuer állt volna a kapuban, aki péntek este végképp a legjobbak közé emelkedett. Az éllovas együttes játékosai szívüket-lelküket beladták a gólszerzésbe a színvonalas, élvezetes mérkőzésen, rendkívül csalódottan vonultak le a fekete-sárgák a pályáról, a csapat az 1996-97-es idény óta nem tudja egy szezonon belül kétszer is legyőzni a Schalkét.

 

Bundesliga, 21. forduló.
Borussia Dortmund-Schalke 04 0-0

A forduló további programja:
Szombat:
FSV Mainz-Werder Bremen 15:30
1899 Hoffenheim-1. FC Kaiserslautern 15:30
1. FC Köln-Bayern München 15:30
Hannover 96-VfL Wolfsburg 15:30
1. FC Nürnberg-Bayer Leverkusen 15:30  
Borussia Mönchengladbach-VfB Stuttgart 18:30
Vasárnap:
Hamburger SV-FC St. Pauli 15:30
SC Freiburg-Eintracht Frankfurt 17:30