Átigazolás

A PSG játékosa vagyok - Javier Pastore

A 22 éves argentin támadó középpályás szinte már mindenben megegyezett a Paris Saint-Germainnel, a hírek szerint a franciák 43 millió eurót fizetnek a Palermónak.

Javier Pastore némi meglepetésre a PSG-t válaszotta
"Kijelenthetjük, hogy a PSG játékosa vagyok, már csak az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatok, és néhány részletkérdés tisztázása van hátra - nyilatkozta Pastore ügynöksége honlapján vezetett blogjában. "Kicsit idegesen vagyok az új kihívás miatt, a párizsi egy nagyszerű klub óriási múlttal. Bajnokságot és kupát is nyerni akarok a csapattal. Szeretném a legjobbamat nyújtani, mert nagy örömmel tölt el, hogy ennyire hisznek bennem".

A nyár egyik legkeresettebb futballistájával kapcsolatban korábban az AC Milan és az AS Roma neve is felmerült, mégis sokáig úgy tűnt, hogy az angol Chelsea nyeri a játékosért folytatott versengést. A közelmúltban közel-keleti tulajdonosi kézbe került Paris Saint-German azonban beelőzött mindenkit, és a nyár egyik legnagyobb meglepetését okozva megszerezte az argentint.

A fiatal irányító nem felejtett el köszönetet mondani a palermói szurkolóknak. "Nagyszerű emlékeim vannak a szicíliaiakról, szeretnék köszönetet mondani egykori csapattársaimnak, a vezetőknek és a szurkolóknak is az itt eltöltött időszakért".

Javier Pastore 19 évesen a Buenos Aires-i Huracán együttesétől került a Palermóhoz, ahol azóta 69 olasz élvonalbeli találkozón lépett pályára. Az itt eltöltött időszak alatt a Seria A egyik legjobb futballistájává nőtte ki magát, a tavalyi esztendőben bemutatkozhatott az argentin nemzeti csapatban is.

Ugyan a hivatalos bejelentésre még várni kell, de a 43 millió eurós vételárral Sergio Agüero mellett az idei átigazolási szezon legdrágább játékosa lesz.