NB I

A Vasas kikapott Pakson, szombaton búcsúzhat az élvonaltól

A Vasas 2-1-re kikapott Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így helyzete szinte reménytelenné vált a bennmaradást illetően. Az angyalföldiek már szombaton kieshetnek az NB I-ből, ha a Pápa hazai pályán legyőzi a Kecskemétet, a Kaposvár pedig pontot szerez a vendég Haladás ellen.

A Paks 2-1-re legyőzte a vendég Vasast

Mindkét csapatnak óriási a tét a bajnoki hajrában, a Vasas az utolsó szalmaszálba próbál kapaszkodni az élvonalbeli tagságért, míg a Paksnak még van esélye a negyedik hely megszerzésére, ami a Győr elmarasztalása esetén a negyedik hely Európa Liga-indulást jelent.

Az első negyedórában a Vasas irányította a játékot, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a vendégek Csernyánszki Norbert kapuja előtt. A 15. percben a Paks veszélyeztetett, Böde Dániel jobbról, 16 méterről kevéssel tüzelt a jobb kapufa mellé. A 21. percben Csernyánszki bravúrjára volt szüksége a Paksnak, Jusuf Dajic iramodott meg a bal oldalon, passz helyett éles szögből lőtt, a kapus védett a jobb alsónál, és két perc múlva Dajic kísérletét is fogta. A 26. percben aztán Bárányos mattolta a portást, Bradley Hudson-Odoi ívelt balról a kapu előterébe, Bárányos Zsolt 4 méterről a hálóba bólintott (0-1).

Sokáig nem ünnepelhetett a maroknyi vendégtábor, a 29. percben Magasföldi József 27 méteres szabadrúgása a kapufán csattant, a kipattanót Böde jobbról bekotorta az üres kapuba (1-1). Két perccel később Szabó János bal oldali beadása után Hrepka Ádám visszafejelt labdáját Bartha László, jobbról, 11 méterről helyezte a jobb alsóba (2-1). A szünetre 2-1-es hazai vezetéssel mentek a felek.

A második félidőben a Vasas minden erejével az újabb gólért küzdött, a Paks inkább az eredmény megtartására törekedett. A 49. percben Gyepes Gábor fejese kerülte a kaput, a 66. percben Bárányos bal oldali szabadrúgását Hudson-Odoi csúsztatta tovább, Gyepes közelről, jobbról lőtt, de Csernyánszki védeni tudott. A 70. percben Katona Máté a tizenhatosról, félfordulatból a kapufára bombázott, a hajrában egy röviden kifejelt labdát Simek jobbról mellé lőtt, Gyepes Csernyánszki kezébe fejelt. A hazaiaknál Magasföldinek volt egy gólközeli helyzete, távoli szabadrúgását Ilizi kiütötte. Az angyalföldiek kikaptak, ha a Pápa holnap győz otthon a Kecskemét ellen, és a Kaposvár pontot szerez a Haladás ellen, a Vasas tíz év után kiesik az NB I-ből.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
MVM Paks-Vasas 2-1 (2-1)
Paks, 600 néző, v.: Böcskei
gólszerzők: Böde (29.), Bartha (31.), illetve Bárányos (27.)
sárga lap: Bartha (54.), Szabó J. (67.), Gévay (90.), illetve Görgényi (78.)
 
MVM Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. - Bartha (Vayer, 71.), Sifter, Szatmári L. (Sipeki, a szünetben), Magasföldi - Hrepka (Kiss T., 58.), Böde.
 
Vasas: Ilizi - Görgényi, Kovács G., Gyepes, Takács Z. - Hudson-Odoi (Simek, 78.), Mehmedagic (Katona, 67.), Bárányos, Farkas B., Kasali (Szabó B., 58.) - Dajic.